מתכון לקציצות אורז עם ירקות

נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אני מודה ומתוודה אני מאד אוהבת להצטלם.
אבא שלי היה חובב צילום ומגיל אפס וקצת לא הפסיק לצלם אותנו.
מאז ומתמיד אהבתי לעמוד מול המצלמה, לעשות פרצופים ולהצטלם.
הצלם שלנו כבר מכיר את המחלה שלי ומספיק שהוא יעבור בסביבה
שאני אעמוד בתנוחת דוגמנית והוא רק צריך ללחוץ קליק.
תודה לצלם המוכשר שלנו – אור הגר
בשיעור האחרון, העברתי שיעור בנושא עופות,
בין היתר הכנו עוף ממולא באורז וצנוברים
ואיילת הנהדרת העירה את תשומת ליבי שהיא צמחונית.
מיד החלטתי שאארגן לאיילת מכלהמצרכים שהיו מסביב משהו שתוכל לאכול
וביחד הכנו תערובת לקציצות הירקות.
היה אורז שהיה מיועד למילוי עוף,
קצצנו גזר, הוספנו אפונה, תירס, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש,
ביצה ופרורי לחם.
כל פעם שואלים אותי – דולי, מה נוסיף עוד?
אני מסתכלת מסביב מוצאת עוד עלים או תבלינים וזורקת פנימה.
הצמיד השחור הורס נכון?תודה להגר סתת על צמידים מהממים שמקשטים את ידי!
לאחר שהכנו את הקציצות, כרמל ואיילת טיגנו את קציצות האורז עם הירקות איך שהקציצות ירדו מהטיגון,
עוד לא הספיקו להתקרר וכל אחד שעבר, טעם.
הנה גלי ודורית המקסימות נהנות מהקציצות גלי אף מדגימה איך הקציצה נראית לאחר הטיגון הקציצות יצאו נהדר
ואנחנו בין לבין כמובן לא מפסיקות להצטלם
מימין לשמאל: עידית, דקלה, דולי, איילת, כרמל, אתי
ומעיין שומר עלינו מאחור הנה הקציצות הנהדרות שלנו

ופה אנחנו עם כתרים לפני שהתחלנו לבשל

קציצות אורז עם ירקות

סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

סלט חצילים טבעוני/צמחוני טעים-טעים וקל-קל להכנה

הבעל של אחותי לא אוהב חצילים ולא טועם כל מאכל שעשוי מחצילים.
הבעיה שלא תמיד אני זוכרת את זה.
באחת הארוחות שערכנו ביחד, אני הבאתי בורקס עם חצילים וגבינה.
הבחור שלח יד לצלחת ושאל
"דוּלי עם מה הכנת את הבורקס?"
באותה שנייה הרגל שלי חטפה בעיטה מאחותי שישבה לידי,
שהבהירה לי שאני צריכה לשתוק והיא אמרה לו:
"הבורקס עם גבינה"
אני די עצרתי את הנשימה.
הבחור שלח יד, לקח מהבורקס, שם בצלחת,
אחרי כמה שניות נגס בבורקס ואמר:
"מצויין דוּלי! טעים מאד!"
חזרתי לנשום סדיר.
מה שמביא אותי למסקנה שלא תמיד צריך להגיד לאנשים את האמת,
כדי שהיא תמצא חן בעיניהם. אני לעומת זאת, משתגעת על חצילים בכל צורה. את חצילים אפויים בתנור התחלתי להכין על בסיס שבועי.
מכינה, שמה במקרר וכל השבוע מצרפת למאכל אחר. פרוסות חצילים קלויים בתחמיץ
זה נגזרת של החצילים שלמעלה ואי אפשר בלי להזכיר את בורקס החצילים
שזה בכלל אושר צרוף. הפעם, מצאתי צירוף פשוט וטעים לסלט החצילים הרגיל.
לפעמים אני מוסיפה לו ירקות, הפעם בגלל עודף פלפלים במגירה
החצילים קבלו חיזוק משלושה פלפלים צבעוניים.
חתכתי את הפלפלים, הוספתי לחצילים, שמן זית מלח ולימון
אפשר לפזר קצת פטרוזיליה מי שרוצה
ויש לכם סלט פנטסטי נוסף.
כל כך קל להכין, טעים-טעים
ועוד אפשרות למערך האפשרויות עם חצילים
הקיים בביתנו.

סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורס שלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילה הפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולא כשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקה לאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת. הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסיר לאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב. כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדול עליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן. זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(: טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור – חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון. עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה. נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית. אלוהים כמה זה טעים! רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

כרובית שלמה אפויה בתנור קריספית מבחוץ רכה מבפנים

לפני הכל הכנתי סרטון הכנה איך מכינים את הכרובית שלמה אפויה בתנור   לפני שבוע נכנס הביתה האיש ואמר שהוא מתחיל תפריט ללא פחמימות וללא סוכרים.
"מה פירוש?" התעניינתי
מסתבר שבערב גברים האחרון שהיה בו,
אחד מחבריו אימץ תפריט ללא פחמימות, ללא סוכרים וירד במשקל.
"קוראים לזה דיאטת פלאו" אמרתי
"הוא לא אמר לי את השם הזה"
"הוא לא צריך להגיד אני מכירה את זה"
ועכשיו סטופ!
מי?? מי רזתה 17 קילו בשלושה חודשים לקראת החתונה של הבת שלה?!
מי?? מי רזתה, אחרי שלוש שנים, עשרה קילוגרמים שלמים
בשלושה חודשים! לקראת החתונה של הבן שלה?
מי? מי יכולה ללמד חצי עולם מה אוכלים ומה לא?!
אבל אני מזכירה לכם שאין שום חתונה באופק!
וגם את הבריתות עברנו בשלום תודה לאל.
מה עכשיו בלי פחמימות וסוכרים??
למה מה קרה??
והקטע הכי מעצבן. מהרגע שהודיע הוא גם עושה!
אין יותר בשבילו פחמימות וסוכרים!
ביום שישי לאחר ארוחת הצהרים,
הגישה אמא שלו מעמולים עם תמרים לקינוח,
שאני רק מלראות אותם יכולה לחסל מאתיים,
אבל מהאי נעימות לקחתי אחד.
"נכון שזה לא קשור לפחמימות??" שאלתי אותה בתחינה
"ברורררר" הרגיעה אותי
חסרת האופי לקחה אחד לטעימה, אבל ההוא כלום! פירור לא נגע!
שאתחיל עם הקללות עכשיו או אחרכך?.. לרגל המצב החליטה חסרת האופי לתרגל ירקות
מאחר ואותו אחד גם מילא את המקרר בירקות נפל הפור על הכרובית.
כרובית שלמה בתנור
כרובית אפויה נבחרה להיות דוגמנית היום. לוקחים כרובית, מרתיחים במים חמים, מורחים אותה בשמן זית מלח ופלפל ולתנור.
אני הוספתי גם פלפל אדום כדי שיהיה יותר מעניין.
ת'כלס באמת כלום עבודה
והמרקם של הכרובית האפויה בתנור
הבנתי שאני אמורה ללקק את האצבעות. אז אמרו!
ללקק את האצבעות אני מלקקת עם שוקולד
אבל אתם בהחלט יכולים להנות עם הכרובית.
אני בכלל חשבתי לשדרג ולפזר עליה פרורי לחם
או את הפירורים היפנים פנקו ולאפות,
נראה לי שוס!
אבל האיש אמר בלי פחמימות זוכרים?! אגב, כבר הכנתם לכם בעבר כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
ולמתכונים פשוט ללחוץ על השורה הסגולה
פרחי כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
אבל היום אנחנו בענייני כרובית שלמה

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

ירקות