סלט אספרגוס ופטריות

פטריות שמפניות ופורטבלו עם אספרגוס

האספרגוס מבחינתי ירק מאד אקזוטי וטעים. העלים הארוכים שלו כל כך אלגנטים. את האספרגוס אפשר לאכול טרי ואפשר לחלוט במים רותחים עשר דקות. זה מה שעשיתי בסלט הזה.    

סלט אספרגוס ופטריות

סלט שומר עם ירקות

סלט שומר חרפרף


נפגשתי בפעם הראשונה עם השומר כשהוזמנתי לארוחת צהרים אצל הורי בעלי ואני נערה צעירה.
סלט שומר עם ירקות הוגש אל השולחן ואני לא ידעתי מהו הירק המוזר הזה.
לקח לי זמן לאהוב אותו אבל היום יש לי במקרר כמעט תמיד צנצנת של סלט שומר עם ירקות. השומר עשיר בסיבים תזונתיים שעוזר  להסדרת פעילות מערכת העיכול ולהאטה והפחתה בספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול וכך מפחית את הסיכון למחלות רבות. השומר מכיל סידן שחינוי לחוזק העצם, להפחתת לחץ הדם, ויטמין C, ברזל אשלגן וחומצה פולית. לסלט אני מוסיפה קבוע פלפל חריף שמוסיף פיקנטיות נהדרת לסלט.      

 סלט שומר עם ירקות

 

סלט עגבניות עם נבטי בזיליקום

עגבניות עם נבטי בזיליקום, סלט שמכינים בצ'יק צ'אק

  סלט עגבניות עם נבטי בזיליקום הוא מסוג הסלטים שלוקח להכין אותם שלוש דקות והוא טעים, מרענן ונהדר.  

סלט עגבניות עם נבטי בזיליקום

סלטים עם קינואה

קינואה עם סלק, קינואה בנוסח טבולה

עד לפני שנה לא ידעתי מהזה קינואה.
כשחברתי נהגה לקנות לבתה הצמחונית את הקינואה הייתי משתהה איך היא מתעסקת עם הגרגרים האלה, האוכל לציפורים הזה.
אז הגיע טרנד הבריאות, טעמתי והשאר היסטוריה. מגישה לכם – סלטים עם קינואה. הכנתי לכם שני סלטים
סלט קינואה עם סלק
וסלט טבולה עם קינואה קינואה מבשלים כמו אורז.
שמים בסיר כוס קינואה, 2 כוסות מים, 2 כפיות שמן זית (לא חייבים) , קורט מלח (כי לקינואה נטיה להיות מלוחה לאחר הבישול).
מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהקינואה נעשית קצת שקופה. הפעם השתמשתי בקינואה לסלטים.  

 סלטים עם קינואה

פשטידת כרובית

פשטידת כרובית דיאטטית וטעימה אש!

בכרובית יש 25 קלוריות במאה גרם. נכון, היא לא הכי יפה בעולם. היא לא ממש מהממת בתמונה, אבל! היא דיאטטית וטעימה אש! הטוויסט שלה בפלפל השחור הגרוס שמרגישים אותו בכל ביס. כמעט כלום עבודה ויש לכם פשטידה.

פשטידת כרובית.

ירקות