מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות

הכנתי סרטון איך מכינים מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות השבוע התארחתי בקבוצה להעצמת נשים וסיפרתי איך הפכתי תוך שנתיים מדורית לסוויט דוּלי.
סיפרתי גם שכשאני כותבת אני לא מייפה את המציאות ומספרת אותה כמו שהיא.
סיפרתי גם שאני מדפיסה מאד מהר ולא תמיד רואה את שגיאות הדפוס
שנוצרות תוך כדי הדפסה ולכן לפעמים אני שולחת לאחותי את הסיפור להגהה.
שלחתי לה את הסיפור על לביבות בטטה טבעוניות
חמש שניות עברו מהשניה ששלחתי לה את הסיפור עד שהטלפון צלצל
"דולי! את לא יכולה לפרסם את הסיפור הזה"
"למה?"
"כי בעלך לא יודע שזה קרה באמת שעצמת עיינים ולא קמת"
זה השלב שאני תמיד אומרת לה את אותן המילים
"אני שאלתי אותך מה לפרסם או לעשות לי הגהה??"
אחותי תמיד מרגישה צורך להגן עלי אבל אני כמו שאני. רצה הגורל ונחתו אצלנו בבית עוד בטטות
ומכייון שבזמן האחרון יש ביקוש לדברים בריאים
החלטתי הפעם לאפות את הבטטות
ואכן יצאו לביבות בטטה טבעוניות אפויות אש! ליד לביבות הבטטה האפויות
מצולם סלט בורגול עם עדשים שחורות
שבימים הקרובים תקבלו גם מתכון עבורו  

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

איך מכינים חצילים אפויים בתנור

מהיום לא מטגנים יותר חצילים אלא אופים בתנור והם יוצאים נהדרים!

הכנתי לכם סרטון איך מכינים חצילים אפויים בתנור התקשרה אלי חברה  ואמרה שהיא רוצה להכין את המוסקה של נונה
"אבל אין מצב שאני מטגנת חצילים. אל תנסי לשכנע אותי לא יקרה"
"אין שום בעיה חברה שלי תאפי את החצילים בתנור"
"איך?"
"אוי זה קל!" מקלפים חצילים ופורסים לפרוסות מרססים תרסיס שמן על נייר בתבנית אפיה, מניחים את החצילים
מרססים את החצילים שוב בשמן מתבלים ומכניסים לתנור האמת, מאז שעליתי על הטריק של לאפות חצילים בתנור,
אני מכינה מראש וכל פעם מוסיפה לסלט אחר
כי אפשר להשתמש בהמון מתכונים.
פרוסות חצילים קלויים עם פלפלים קלויים
אפשר להגיש את החצילים עם טחינה ומלפפון חמוץ  וכמובן להכין עם החצילים מוסקה. בטוחה שתהנו גם אתם מחצילים אפוים בתנור.

חצילים אפויים בתנור

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

איך מכינים מרק מיניסוטה או מינסטרונה מירקות גריסים ופסטה שלב אחרי שלב

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה לפני שנתיים פתחתי את הבלוג שלי ואחרי כחצי שנה אמרתי  "תנו לי שנתיים בהן אוכל להגיע הכי רחוק שאפשר"
עכשיו אני מבינה מה המשמעות האמיתית של שיפור שיאי עולם.
נכון, הגעתי אחרי שנתיים רחוק.
מספר העוקבים שלי גדל, הייתי שופטת ב"משחקי השף",
בין השאר מפרסמים את המתכונים שלי ב XNET  YNET "לאשה"
אני כותבת מדי שבוע מדור שבועי ב"נענע 10"
וכמובן הפרוייקט החדש "פשוט לבשל" שאהיה מנטורית בו.
אלה היו שנתיים נהדרות והשיאים החדשים עוד לפני.
תודה לכן ולכם, לכל אחת ואחד מכם, שנותנים לי את הכח וההשראה להמשיך.
זה הזמן לכבוד השנה האזרחית החדשה למתכוןן חדש. "תגידי, יש לך באתר מתכון למרק מיניסוטה?" מתקשרת אלי חברה
"איזה מרק???"
"מיניסוטה, נו עם הירקות"
את שאגות הצחוק שלי בטוח שמעו בכל העיר
"מוח! קוראים לזה מרק מינסטרונה, את יודעת שבזה הרגע את יצרת פוסט לבלוג נכון?"
"לא יודעת איך קוראים לזה אפשר לקבל מתכון?"
אני, תנו לי אתגרים כאלה ומיד אני נכנסת לפעולה.
הבעיה היחידה שהכנתי את המרק, המצלמה התקלקלה והייתי צריכה גם להכין מרק וגם לצלם.
בקטנה מה שנקרא. אז הכנתי מרק מיניסוטה אופס מינסטרונה.
מרק מינסטרונה הוא מרק איטלקי המבוסס על מרק ירקות
שמוסיפים לו עגבניות, פסטה, אפשר גם שעועית.
ביום שהכנתי הוספתי גם כרובית אבל אתם לא חייבים,
ובגלל שאנחנו מאד אוהבים גריסים הוספתי לו גם גריסים.
בצל, תפוחיי אדמה, קישואים, גזר, דלעת, עלי סלרי, עגבניות קצוצות,
ויש לכם יופי של מרק.

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים שלא משנה כמה תכינו תמיד יעלמו במהירות

כדי שתבינו את קלות ההכנה של איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור הכנתי לכם סרטון: לא משנה כמה תבניות צ'יפסים אפויים בתנור אחותי תכין בארוחות החגיגות,
תמיד הם נעלמים ראשונים.
בהתחלה הכינה שתי תבניות,
בארוחה הבאה כבר הכינה חמש תבניות
ותמיד אותו סיפור –
"מה נגמרו תפוחי האדמה?"
הקטעים המצחיקים זה כשהיא מגישה ואז נשמעים המשפטים כגון:
"תשאירי את הקערה פה"
"אל תעבירי לצד השני שישאר לנו יותר"
"אממ XXX (לא נוקבת בשמות בשביל שלום המשפחה חחח) תפסיק לשמור את תפוחי האדמה ותעביר לפה" הם נהדרים וכל כך קל להכין אותם!
מי שמכור לתפוחי אדמה יתמכר גם למתכון הזה
כי קלות ההכנה שלהם, נו טוב את זה תראו בעצמכם. הם נהדרים, מלאים בטעמים, נעלמים בפה בשניות.
כן-כן מסוג המתכונים שאתם תודו לי שוב ושוב.
אז איך מכינים? בצ'יק צ'ק! פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מורחים תבנית בשמן זית
מפזרים את תפוחי האדמה
מזליפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועלי רוזמין
ולתנור מסוג המתכונים שכן, אתם שוב תודו לי
כי כן, להיט היסטרי אחד כבר אתם מכירים של התפוחי אדמה
ובשביל להגיע למתכון תלחצו על השורה של
תפוחי אדמה בתנור ועכשיו קבלו את הגירסה הנהדרת של  צ'יפסים אפויים בתנור

מתכון לצ'יפסים אפויים בתנור

 

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה

לפני הכל – הכנתי סרטון איך מכינים את הלביבות בבית אמי, מעולם לא היו לביבות תפוחי אדמה בחנוכה.
לא יודעת איך זה אצלכם, אצלנו מעולם ואני חוזרת מעולם לא הכינה אמי לביבות.
בחג עצמו, התכנסנו ביחד, אבא שלי הדליק את הנרות, שיחקנו בסביבונים/פורפרה ,
אכלנו סופגניות, אבל לביבות – לא בבית אמא.
אני לא יודעת אם זה קשור לעדה או לתפוצה,
לביבות תפוחי אדמה – לא זוכרת את אמא שלי מכינה. אחותי סיפרה לי שהיא בכלל לא ידעה שלביבות תפוחי אדמה קשורות למאכלי החג.
היא בכלל לא ידעה שיש מאכל כזה עד שבגרה.
כשבגרה וביקרה אצל חברות שלה גילתה את הלביבות.
כשבאה הביתה וביקשה שיכינו לה, הסתכלו עליה במבט מוזר ואפילו לא התייחסו.
כשבגרה וחשקה נפשה בלביבה,
ברחוב הרצל בחיפה היתה צמחוניה/חלביה.
היא מספרת כי אחרי הצבא, היתה עוצרת בחלביה, אוכלת לביבה וממשיכה הביתה.
כל אחד והאהבות שלו.
אם כך, אין ברירה, צריך להכין לחג לאחותי – לביבות תפוחי אדמה.
אני הכנתי את המתכון הקלאסי עם תפוחי אדמה ובצל.
ניתן להוסיף לתערובת גם פטרוזיליה קצוצה מי שאוהב.
מגישים את הלביבה עם שמנת חמוצה אבל היא בהחלט נעלמת מהמגש גם בלי שום דבר ליד. ואם מדברים על תפוחי אדמה
אי אפשר שלא להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה – תפוחי אדמה בתנור

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

 

ירקות