לביבות תרד

לביבות תרד שהן אפילו טיפה קריספיות. נהדרות!

כשהילדים היו בני נוער היה לי נוהל-כביסה-ביום-שבת.
עבדתי מסביב לשעון, ריצות כל השבוע, התאים לי שבת בבוקר.
פותחת בשקט-בשקט את דלת חדרם, שולפת את סל הכביסה, ממיינת ועושה מכונות.
שבת אחת, המכונות מתגלגלות במרץ, שעת צהרים התעורר הנסיך, מגיע למטבח עם קורי שינה על העיניים, בקול מנומנם שואל
"ראית אולי את הנייד שלי?"
"לא.."
"את בטוחה? הוא היה בסווצ'ר של אתמול בערב"
מפסיקה לנשום "..איפה היה בדיוק?…"
שום נמנום אין יותר בקולו "בסווצ'ר אמא. בסווצ'ר. איפה הסווצ'ר שלי?"
אני מנסה למשוך זמן "..אה.."
"אמאאא!! אל תגידי לי שכיבסת אותו!!"
טסנו שנינו למכונה אבל זה היה מאוחר מדי. מול העיניים התגלגל לו במרץ הנייד בין הבגדים.
צעקות עד לב השמיים – איך לא בדקת?? עכשיו בגללך לא יהיה לי פלאפון!
וחופשי  מרשה לכם לדמיין את הצעקות וכל המרבה הרי זה משובח.
כמובן שלמחרת הלכתי איתו אבלה וחפויות ראש לרכוש מכשיר חדש כי מישהי בכל זאת מישהי כיבסה פה טלפון סוללארי . עבר שבוע בדיוק. שבוע.
שבת בצהרים יום יפה, המכונות מתגלגלות במרץ.
אמא כבר גמרה לשתות את הקפה כשלפתע שאגות מחרידות את הבית.
הנסיך טס במדרגות, עוקף אותי, רץ למכונה וצועק:  "אני לא מאמין! אני לא מאמיןןןןןן!! כיבסת לי שוב את הפלאפון!!!" חברימים, נשבעת בספר התורות, סיפור אמיתי.
נכון, לא משהו שאפשר להתגאות בו, אבל מ'לעשות לא כולם מושלמים!
ולמה אני מספרת לכם את סיפור עוונותיי הזה? או!
השבוע, בארוחת הערב הנסיך שהפך לסטודנט, מספר לי שיש טלפון נייד חדש בשוק.
מתאר לי את כמות הג'יגבייטים, את איכות הפיקסלים ואחרי שמסיים לספר בשבחו אומר: "יש לי יומולדת בחודש הבא, בא לך לקנות לי אותו?"
אני עם חיוך מאוזן לאוזן אומרת –  "לא!"
"לא? למה??" פותח עיניים ענקיות
החיוך עדיין על הפנים
"אני לא זוכרת שכיבסתי לך נייד בזמן האחרון…" חברימים, לביבות תרד שמכינים בחמש דקות, טעימות אש! השוס של הקציצות האלה שאפשר להכין אותן אפויות והן יוצאות נפלאות!
בתבנית אפיה על נייר משומן מניחים את הקציצות ואופים כחצי שעה.
גם באפיה הן מאד טעימות אולם בטיגון הן מקבלות טאץ' קריספי שלפי הביקורות הביתיות יותר טעים.לבכורה שלי יש בזמן האחרון דוּדה ללביבות תרד וזו כבר פעם שניה שאני מכינה השבוע את הלביבות.
בנוסף, השתמשתי בפרורי לחם מהסוג היותר משובח,
הפריכים, המוזהבים, הם מוסיפים ללביבות תרד את הקראנצ'יות.
והכי חשוב, היו ללביבות  תרד הצלחה כבירה אצל הקטנטנים.
השנה, לקראת חנוכה גם פרסמו את הלביבות שלי בערוץ 2
ודיברו בשבחן בתוכנית של עדי שילון.
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות
רק ללחוץ כאן – עוד מתכונים ללביבותלביבות תרד

קציצות טופו עם ירקות

קציצות בריאות, צמחוניות, טעימות!

לא להאמין שאני, אני!! אטעם טופו ובכלל אלמד את המילה הזו.
אבל,  כמו תמיד, אלוהים זורק קוביות מתפוצץ מצחוק וכו’ וכו’ וכו’. ["המלך ואני". ברור. ראיתי השבוע. נהדר!] טוב, אז מה היה לנו כאן? כן. טופו.  הייתי אצל בכורתי-אהובתי שחזרה מהסופר עם שקית ואמרה: ”אמא, יש בי השתוקקות מוזרה לעלים ירוקים, קניתי תרד וטופו, יכולה לעשות לי קציצות?”
“בקטנה!” עניתי  מבועתת “הבעיה שבחיים לא עבדתי עם טופו!”
“אמא, תחשבי שאת במאסטר-שף ונתנו לך משימה. מה תעשי?”
נשכבה על הספה, רגליים על המושב.
“אבל אמא, תשמעי, אני חושבת שאולי תוסיפי גם גזר”
“גזר?”
“כן. וגם תפוח אדמה.”
” תפוח אדמה??”
“כן. שיהיה יותר מעניין” שיכלה את רגליה נשבעת לכם, ככה בדיוק. שוכבת ונותנת לי הוראות. אז התחלתי עם תרד, המשכנו לגזר ותפוחי אדמה ויצאו קציצות מד-הי-מות! קציצות טופו עם ירקותמתכון קציצות טופו עם ירקות שאח”כ הוספתי להם  גזר ותפוחי אדמה.

קציצות טופו עם ירקות

 

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. חלום! לגזור ולשמור.

והגיע הזמן שתראו איך מכינים את זה בדיוק והכנתי לכם סרטון.
הבהרה – אני בדרך כלל לא משתמשת בתבנית חד פעמית אבל פה היא פשוט עושה את העבודה!
המגע של תפוחי האדמה עם התבנית חורך את התחתית וזה יוצר את הקריספיות שלמטה.
היידה חסל דיבורים הנה הסרטוןאם יש מתכון שהפתיע אותי, זה המתכון – תפוחי אדמה בתנור. אני שסוויט הוא שמי הראשי וחולמת איזה עוגה אני הולכת לרקוח עוד שניה, באו תפוחי אדמה בתנור ועשו לי ביצ'פר.
המתכון הכי נקרא שלי עם מאות שיתופים בכל הרשתות החברתיות.
המתכון הזה הוא שוס!
לא יודעת מה אתכם, אני מרגישה כבוד!! מאז שפורסם המתכון כמעט כל מי שאני פוגשת, מספר לי שהוא הכין את תפוחי אדמה בתנור.
זה ברור כי במתכון הזה אין פספוסים.
את דרך הכנת תפוחי אדמה בתנור תוכלו לראות במתכון.
חייבת להודות שלעיתים אני שוקלת להחליף את התמונה הראשית אבל בגלל שהיא כל כך מזוהה עם המתכון אין לי אומץ. בבקשה, הפוסט המדובר. .זה התחיל ביום שישי כששלחתי הודעה תמימה לבתי.
“אתם באים לארוחת ערב?”
קבלו את התשובהאתם מבינים. לא משנה שאני סוויט, לא משנה שבטוח יחכה להם איזה קינוח מדהים (תמיד צניעות היה הצד החזק שלי ) זה מה שמעניין! אז כן. אבא הכין  תפוחי אדמה בתנור.
תפוחי אדמה ההורסים שלו ועכשיו מגלה לכם שחור על גבי הבלוג את המתכון המופלא. המתכון פורסם לראשונה בסלונה ותוכלו להתרשם מהתגובות של האנשים כמה אהבו. מאז פורסם  המתכון בעוד מדיות חברתיות,עוד פעם בסלונה ויש אפילו תמונות מאנשים שהכינו. תהנו(:   אם אתם מחפשים מתכונים נוספים לתפוחי אדמה הכל כאן
מתכוני ירקות ובמסגרת פינתנו תראו איך אני שמחה כשאתם נהנים – ווקשה:  

תפוחי אדמה בתנור

פשטידת מנגולד טבעונית

פשטידה מצויינת וטעימה לשבועות ובכלל

בשנה האחרונה אני נמנעת מאכילת מוצרי חלב.
נו ברור כשאני רואה עוגת גבינה מאד קשה לי להתאפק, אבל בגדול גיליתי שהחיים לא נוראים בלי מוצרי חלב.
כמובן שההתחלה היתה קשה.
להתחיל את הבוקר בלי נס עם חלב או-הו זה היה סיוט. אבל החיים המשיכו והכל בסדר. במשך הזמן גם גיליתי הרבה תחליפי גבינות שממש עוזרים לי בחיי היומיום.
בשנה שעברה זו היתה הפעם הראשונה שהתמודדתי עם שבועות בלי גבינות וחיפשתי אפשרויות אחרות ומצאתי.
אתם כבר יודעים שאני מאד אוהבת את עלי המנגולד ולכן הכנתי פשטידת מנגולד טבעונית. תודה לחברה הנהדרת שלי, דברת ויטיס שעזרה לי בהסברים.
חברימים, זוהי פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה טבעונית ומודה ומתוודה היא מצויינת! פשטידת מנגולד טבעונית.מבחן התוצאה היה כשהגיעה ד’ ואמרתי  לה, “הכנתי פשטידה תטעמי ותגידי מה דעתך”.
“עם מה הפשטידה? ” שאלה.
“מנגולד” עניתי
טעמה ד’ את הפשטידה ואמרה” טעיםםם!!”
אמרתי: “סבבה, פשטידת מנגולד טבעונית”
היא נדהמה. “אבל איך? מרגישים את הבולגרית!”
וזה בגלל שהשריתי את הטופו במשך הלילה במי מלח והם ספגו את המליחות.
לכן טעמם בפשטידה נטעם כמו בולגות. חברים, הצליח.
ההוכחה – היו עוד טעימות עוד לפני שצילמתי.
קל מאד להכין את הפשטידה והיא מומלצת מאד. כאמור, את הטופו להכנת פשטידת מנגולד טבעונית השריתי בלילה במי מלח.
השתמשתי ב-2 כפיות מלח על כל כוס מים.
אני מציעה להרתיחה מעט מים להמיס את המלח ולערבב את הכל שהמלח ימס במים.
להשרות את הטופו מכוסה כולו במים המלוחים על מנת שיספוג את המליחות. לעוד מתכונים טבעונים / צמחוניים רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני  פשטידת מנגולד טבעונית  

סלטי ברכות לראש השנה

למען הגילוי הנאות, את כל הכלים המצולמים בכתבה קבלתי מ”המשביר לצרכן”. לקראת ארוחת ראש-השנה, הודיעה לי אחותי חגיגית שהפעם אחלום להביא רק מתוקים.
”תביאי מנה ראשונה מעניינית ותשקיעי כמו שאת משקיעה במתוקים!” נכון, היא אחותי הגדולה, לא תמיד אני מצייתת לבקשותיה אולם הפעם שתקתי. לא מתעסקים עם משפחה לפני החגים. לכן החלטתי להכין סלטי ברכות לראש השנה. ב”משביר לצרכן”, כלי הזכוכית  של “קאזה בלה” עם “החלונות” כבש אותי מהרגע הראשון ולמרות שזה לא כלי רגיל לסלט החלטתי להשתמש בו. תראו איך גרעיני הרימון מציצים מהחלון. מקסים בעיני.

סלט ירוק עם רימונים ותמרים

רימון –  ”שירבו זכויותינו כרימון” תמר- “יהי רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שייתמו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתנו”  מצרכים: שקית עלים ירוקים 1 רימון קלוף לגרעינים 5 תמרים מגולענים – חתוכים לפרוסות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הכל בקערה, מערבבים ומגישים בכלי הגשה הורס כמו בתמונה.בכלי המרכזי לסלט, גם של “קאזה באלה” ריכזתי שלושה סוגי סלטים. חשוב היה לי לשלב בסלטים את הירקות מברכות ראש השנה. סלטי ברכות לראש השנה.סלק –  “כדי שיסתלקו שונאינו וכל מבקשי רעתֵנו. ”

סלט סלק עם בורגול

מצרכים: 1 כוס בורגול עבה 2 סלקים מבושלים 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הבורגול בקערה, שופכים מים רותחים ונותנים לבורגול להתרכך. אחרי שהתרכך, מסננים מהמים. חותכים הסלקים לריבועים, מערבבים הכל ביחד עם התבלינים.

סלק קולרבי

2 קולרבי  מגורדים במגרדת 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הכל ביחד – על חלק פיזרתי שומשום שחור, על חלק תערובת גרעיני דלעת וחמניות.

סלט גזר עם חמוציות

4 גזרים חצי כוס חמוציות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הגזר עם התבלינים ומגישים.

 סלטי ברכות לראש השנה

כשהגעתי ל”משביר לצרכן” בגרנד-קניון, למחלקת כלי הבית, פגשתי את אדלה מנהלת המחלקה.
אדלה התגלתה כמעצבת מוכשרת של שולחנות חג והמליצה בפני על צבעי הכסף והלבן שהם תמיד קלאסיים וחגיגיים בשולחן החג.
המראה הקלאסי זה בדיוק מה שאני אוהבת ולכן בחרתי את הכלים בהם הגשתי את המנות. שיהיה ראש השנה מלא בצבעים, בברכות טובות, שיסתלקו אויבינו מעלינו ושיהיה לנו רק טוב. חג שמח! ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים לירקות

כל מתכוני הסלטים והירקות במקום אחד: כבר מזמן אנחנו טוענים שירקות יכולים לגנוב את ההצגה ובקלות. הנה כל המתכונים לסלטים ותבשילי ירקות שעומדים בפני עצמם – טריים, מבושלים, צבעוניים ובריאים.

מתכוני ירקות מבושלים או אפויים בתנור שמתאימים לכל ארוחה בשרית או צמחונית. מגוון מתכונים כמו אנטיפסטי בתנור, ירקות מוקפצים במחבת, תבשילי ירקות שמכינים בסיר וירקות אפויים בתנור ברטבים שונים ומגוונים.

ניתן להשתמש בירקות במגוון רחב של מתכונים. הם יכולים להיות מוגשים כתוספת קרה לצד המנה או כירקות מבושלים עם המנה עצמה. מתכונים נפוצים בהם ניתן למצוא מגוון ירקות הם מרקים שונים, תבשילי בשר, תפוחי אדמה בתנור, חמוצים וסלט ירקות כמובן. על פי פירמידת המזון הישראלית מומלץ לצרוך 2 ירקות בכל יום על כל פרי שצורכים. ירקות תורמים לתזונה נכונה וחיוניים לגופנו. הם מכילים ויטמינים ומינרלים רבים ומגוונים, קלים לעיכול, תורמים לתחושת השובע והעיקר – טעימים! הירקות מתאימים לאנשים המעוניינים לשמור על המשקל ואף להורידו בעזרת דיאטה המרבה בצריכת ירקות מסוגים שונים. ההמלצה שלנו היא לצרוך הרבה ירקות ירוקים כמו מלפפון ופלפל ירוק, גזר המכיל בטא קרוטן ועגבניה המכילה ליקופן.

מתכונים לירקות