מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק שהוא ממש תבשיל עם פטריות תפוחי אדמה וגריסים, מרק חלומי לחורף

מהיום שאחותי נישאה נכנס נוהל הכרחי מדי יום לחייה.
בעלה, ממוצא יקה, נהג לאכול מדי יום מרק וביקש שתכין לו גם.
וככה מצאה אחותי את עצמה מכינה מדי יום מרק.
באותה תקופה גרתי אצלם ומדי יום בשעה ארבע וחצי היה מתייצב האיש לארוחה,
כשמרק מהביל מחכה לו לאחר שמונה דקות חימום במיקרו.
שמונה דקות שלמות. לא חמש ולא ארבע, שמונה דקות קבוע.
כשאני אומרת מהביל זה עוד קר לעומת חום המרק שהבן אדם אכל.
לכם ישרף הפה הוא משתגע על מרק לוהט.
עברו חודש, עברו חודשיים, עברה שנה, עברו שנתיים
יום אחד אחותי אחרה להגיע ובקשה שאחמם לבעלה את האוכל.
"יש מרק?" התלוצצתי
"בכלל לא מצחיק, תוציאי קופסת מרק עוף מהארון, תרתיחי מים, תערבבי עם כפית אבקה ותגישי לו עם שקדי מרק"
"השתגעת??"
"הוא ינשק עפר רגליך תאמיני לי! תכיני מה שאמרתי"
וכך היה.
"דולי, איזה מרק הכנת! יה-אללה כמה טעים, נהדר!" לא הפסיק האיש לשבח את המרק אבקה שהכנתי לו. להבדיל, לכם הכנתי מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה, מרק שעשוי מפטריות טריות,
תפוחי אדמה וגריסים מבושלים, מרק שהוא קצת תבשיל – מרק חלום! הכנתי לכם סרטון איך מכינים את המרק: להכנת המרק בבקשה תשתמשו בפטריות טריות.
אני השתמשתי בפטריות חורש, את הגריסים יש לבשל כעשרים דקות
לאחר מכן יש לסנן ולשטוף את כל היתר תראו בסרטון והמתכון המדוייק למטה.

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

הכי פשוט הכי טעים, סלט גזר עם צימוקים קינמון ומיץ לימון סחוט

ואחרי היום המפרך שהיה לי אתמול, אחרי שכל היום אכלתי פשטידה של אחרי החגים עם סלט עוד קצת פשטידה ועוד קצת סלט, התיישבתי גמורה על הספה ואז הם התחילו ימחשמם עם הפרסומות של הגלידה המטפטפת והרעש שימותו של השוקולד שנשבר. איך? איך אפשר להחזיק ככה מעמד? פשטידה של אחרי החגים זה יופי אבל מה יהיה בלילה?! היום כשפתחתי את המקרר ראיתי את הגזר, ידעתי מה אני אוכל בלילה כשהחפשומיינענעאתכם יראו לי פרסומות מגרות. חמישה גזרים קצצתי, חצי כוס צימוקים שמתי במים חמים שיתנפחו קצת החמודים,
מיץ לימון סחוט הוספתי, קינמון פיזרתי, ערבבתי הכל ועכשיו אני רק מחכה ללילה שהם ישימו את הפרסומות ואני אוכל לי בהנאה את הגזר שלי.
את הסלט גזר מרוסק עם הצימוקים והקינמון שלי
ושלא תגידו שאני לא משתדלת!

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

תקראו להן לביבות כרובית או קציצות כרובית הן טעימות בכל שם!

לפעמים כשאני מספרת לכם סיפורים על הילדים שלי אני מסווה את הפרטים כי אחרי זה יש להם טענות.
"את כל הזמן כותבת עלי ועל אחותי בכלל לא" מתלוננת אחת
אז כדי שלא יהיו טענות מהגזרה הזו, אני משתדלת להסוות את הפרטים.
אחרי הפוסט האחרון בו סיפרתי על ילדה אחת שלא יודעת להכין חביתה קבלתי טלפון
"אחרי שביישת אותי לפני כולם וכתבת שאני לא יודעת להכין חביתה, אין לך ברירה את חייבת להכין לי משלוח"
אני שבדרך כלל לא שותקת נעלמתי דום ורק גמגמתי
"מה להכין לך?"
"מה שאת רוצה אני לא בררנית בדיוק כמו שכתבת בפוסט" צחקה לי בפרצוף
אמרתי בסדר והתקשרתי לאחותי לספר לה כמה אני מסכנה ואיך הבת שלי רודה בי. עלאק(:
אחותי חשבה שניה ואמרה "אבל לא נתת פרטים על איזו ילדה מדובר, ממש אי אפשר לזהות, סתם עבדה עליך"
הלכתי למשפחה המורחבת ושאלתי אם הם מזהים על מי אני מדברת, להפתעתי גם שם לא ידעו.
זה מה שנקרא רגשות אשם יש לנו בכל מצב. אז זאת שיודעת להכין חביתה אבל לא מתאמצת להכין ורק מתקשרת לאמא שלה ומבקשת משלוח,
מחבבת תבשילי ירקות ובגלל שהכרובית ממשיכה לגור קבוע אצלנו במקרר, הוחלט על לביבות כרובית.
טחנתי את הכרובית במעבד מזון, הוספתי פטרוזיליה ובורגול
והכנתי לה לביבות כרובית שהיו מאד טעימות.

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

מתכון לסלט אטריות וירקות פיקנטי

סלט קליל עם אטריות דקות וירקות שמוסיף טעמים לכל ארוחה

לפני שנים הלכתי לקוראת בכף היד.
משיחות עם נשים, כל אחת עוברת את התקופה הזו, ללכת למישהי שתספר דברים על העתיד, לדעת את הלא נודע.
הייתי אצל כמה וכמה נשים כאלה בחיי ובמשפט אחת אסכם את החוויה – "הנבואה ניתנה לשוטים".
כן, יש כאלה שעם אינטואיציה נדירה פיצחו אותי תוך שתי דקות וסיפרו לי עלי שהפתיעו אותי מאיפה הן יודעות.
כן, היו כאלה גם שסיפרו לי דברים שעמדו לי מול העיניים ולא רציתי לראות והן פקחו לי את העיניים,
אבל אני לא יכולה להגיד שמישהי ניבאה לי את העתיד.
שלא לדבר על השרלטניות שבדרך והנה דוגמא קלאסית לאחת מהן.
כמו בסרטים הגעתי לחורבה, ישבה מולי אישה מבוגרת עם מטפחת על הראש.
אחרי שהתיישבתי מולה, לקחת את כף ידי החזיקה בשתי ידיה, החליקה בידה על היד שלי ואמרה:
"איזה יד יפה יש לך. חלקה, נקיה, בלי קמטים. אין לך סודות את?" והפכה את היד.
"או-הא!! מה אני רואה פה? מבחוץ הכל חלק אבל רק הפכתי ותראי איזה מהפכה יש לך פה בתוך היד. מהזה? מה את מסתירה!?"
וכל מה שסיפרה לי ידעתי ומה שאמרה על העתיד לא התגשם.
עברו שנים עד שהבנתי שרק אני אחראית לחיים שלי.
שהבטן שלי, האינטואיציה שלי היא הדבר הכי מדוייק שיש ולפי זה אני צריכה לפעול
ואף אחת אבל אף אחת לא יכולה לנבא את העתיד.
חברימים, סלט אטריות וירקות פיקנטי,   מה שאתם רואים זה מה שמקבלים. אין הפתעות.
איטריות, ירקות, נבטים, בריא וטעים.
תהנו אהובים!  

סלט אטריות וירקות פיקנטי

מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי

תוספת נפלאה של שעועית ופטריות שמתאימה לכל ארוחה, תבשיל צמחוני/טבעוני

  מתוך שלושה ילדים, שניים בשלנים ואחת לא מכינה חביתה לבד.
שניים מתעניינים בבישול ומגיל צעיר מכינים תבשילים לבד, אחת מתקשרת לבקש משלוחים בלי להסס.
שלושה ילדים שגדלו באותו הבית.
השניים שמכינים תבשילים לבד גם מאד יצירתיים ומוסיפים לכל תבשיל את הטעם הייחודי שלהם.
זאת שבקושי מכינה חביתה מוכנה לפעמים להרתיח מים בשביל פסטה. כן, בסוף תגרד מלמעלה גבינה מלוחה. במתכון לפסטה עם אספרגוס סיפרתי לכם איך לימדה האחות הגדולה את הקטן לשרוך שרוכים.
השיעור לא הסתיים שם. באחד הימים ניגש הקטן לאחותו וביקש שתכין לו חביתה.
"אני לא מתכוונת להכין לך חביתה אבל אם אתה רוצה אני מוכנה ללמד אותך איך מכינים"
עמדה ולימדה אותו איך להכין חביתה.
ככה זה כשיש אמא עובדת מסתבר, השיעורים שהילדים מקבלים מהאחים שלהם שווים יותר. אותם הילדים אוהבים את האוכל שלהם מתובל.
אחת שלא נגעה בתבשילים שהיו טיפה חריפים בילדותה, מעדיפה היום מאכלים פיקנטיים
הקטן משתגע על מאכלים חריפים וזאת שלא מכינה חביתה מוכנה לטעם מכל העולמות. ראיתי את השעועית הארוכה הזו על המדף בסופר.
מסתבר שקוראים לה שעועית שלג או שעועית הולנדית
ואמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות להכין אותה.
להכנת הרוטב השתמשתי ברוטב סויה, סילן ורוטב חמוץ מתוק. אין לי מושג למה קוראים לה כך אבל התבשיל הצליח.
תבשיל נהדר ופיקנטי שמתאים לכל ארוחה ואצלנו מאד אהבו.

מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי

ירקות