מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

איך מכינים מרק מיניסוטה או מינסטרונה מירקות גריסים ופסטה שלב אחרי שלב

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה לפני שנתיים פתחתי את הבלוג שלי ואחרי כחצי שנה אמרתי  "תנו לי שנתיים בהן אוכל להגיע הכי רחוק שאפשר"
עכשיו אני מבינה מה המשמעות האמיתית של שיפור שיאי עולם.
נכון, הגעתי אחרי שנתיים רחוק.
מספר העוקבים שלי גדל, הייתי שופטת ב"משחקי השף",
בין השאר מפרסמים את המתכונים שלי ב XNET  YNET "לאשה"
אני כותבת מדי שבוע מדור שבועי ב"נענע 10"
וכמובן הפרוייקט החדש "פשוט לבשל" שאהיה מנטורית בו.
אלה היו שנתיים נהדרות והשיאים החדשים עוד לפני.
תודה לכן ולכם, לכל אחת ואחד מכם, שנותנים לי את הכח וההשראה להמשיך.
זה הזמן לכבוד השנה האזרחית החדשה למתכוןן חדש. "תגידי, יש לך באתר מתכון למרק מיניסוטה?" מתקשרת אלי חברה
"איזה מרק???"
"מיניסוטה, נו עם הירקות"
את שאגות הצחוק שלי בטוח שמעו בכל העיר
"מוח! קוראים לזה מרק מינסטרונה, את יודעת שבזה הרגע את יצרת פוסט לבלוג נכון?"
"לא יודעת איך קוראים לזה אפשר לקבל מתכון?"
אני, תנו לי אתגרים כאלה ומיד אני נכנסת לפעולה.
הבעיה היחידה שהכנתי את המרק, המצלמה התקלקלה והייתי צריכה גם להכין מרק וגם לצלם.
בקטנה מה שנקרא. אז הכנתי מרק מיניסוטה אופס מינסטרונה.
מרק מינסטרונה הוא מרק איטלקי המבוסס על מרק ירקות
שמוסיפים לו עגבניות, פסטה, אפשר גם שעועית.
ביום שהכנתי הוספתי גם כרובית אבל אתם לא חייבים,
ובגלל שאנחנו מאד אוהבים גריסים הוספתי לו גם גריסים.
בצל, תפוחיי אדמה, קישואים, גזר, דלעת, עלי סלרי, עגבניות קצוצות,
ויש לכם יופי של מרק.

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים שלא משנה כמה תכינו תמיד יעלמו במהירות

כדי שתבינו את קלות ההכנה של איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור הכנתי לכם סרטון: לא משנה כמה תבניות צ'יפסים אפויים בתנור אחותי תכין בארוחות החגיגות,
תמיד הם נעלמים ראשונים.
בהתחלה הכינה שתי תבניות,
בארוחה הבאה כבר הכינה חמש תבניות
ותמיד אותו סיפור –
"מה נגמרו תפוחי האדמה?"
הקטעים המצחיקים זה כשהיא מגישה ואז נשמעים המשפטים כגון:
"תשאירי את הקערה פה"
"אל תעבירי לצד השני שישאר לנו יותר"
"אממ XXX (לא נוקבת בשמות בשביל שלום המשפחה חחח) תפסיק לשמור את תפוחי האדמה ותעביר לפה" הם נהדרים וכל כך קל להכין אותם!
מי שמכור לתפוחי אדמה יתמכר גם למתכון הזה
כי קלות ההכנה שלהם, נו טוב את זה תראו בעצמכם. הם נהדרים, מלאים בטעמים, נעלמים בפה בשניות.
כן-כן מסוג המתכונים שאתם תודו לי שוב ושוב.
אז איך מכינים? בצ'יק צ'ק! פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מורחים תבנית בשמן זית
מפזרים את תפוחי האדמה
מזליפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועלי רוזמין
ולתנור מסוג המתכונים שכן, אתם שוב תודו לי
כי כן, להיט היסטרי אחד כבר אתם מכירים של התפוחי אדמה
ובשביל להגיע למתכון תלחצו על השורה של
תפוחי אדמה בתנור ועכשיו קבלו את הגירסה הנהדרת של  צ'יפסים אפויים בתנור

מתכון לצ'יפסים אפויים בתנור

 

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה

לפני הכל – הכנתי סרטון איך מכינים את הלביבות בבית אמי, מעולם לא היו לביבות תפוחי אדמה בחנוכה.
לא יודעת איך זה אצלכם, אצלנו מעולם ואני חוזרת מעולם לא הכינה אמי לביבות.
בחג עצמו, התכנסנו ביחד, אבא שלי הדליק את הנרות, שיחקנו בסביבונים/פורפרה ,
אכלנו סופגניות, אבל לביבות – לא בבית אמא.
אני לא יודעת אם זה קשור לעדה או לתפוצה,
לביבות תפוחי אדמה – לא זוכרת את אמא שלי מכינה. אחותי סיפרה לי שהיא בכלל לא ידעה שלביבות תפוחי אדמה קשורות למאכלי החג.
היא בכלל לא ידעה שיש מאכל כזה עד שבגרה.
כשבגרה וביקרה אצל חברות שלה גילתה את הלביבות.
כשבאה הביתה וביקשה שיכינו לה, הסתכלו עליה במבט מוזר ואפילו לא התייחסו.
כשבגרה וחשקה נפשה בלביבה,
ברחוב הרצל בחיפה היתה צמחוניה/חלביה.
היא מספרת כי אחרי הצבא, היתה עוצרת בחלביה, אוכלת לביבה וממשיכה הביתה.
כל אחד והאהבות שלו.
אם כך, אין ברירה, צריך להכין לחג לאחותי – לביבות תפוחי אדמה.
אני הכנתי את המתכון הקלאסי עם תפוחי אדמה ובצל.
ניתן להוסיף לתערובת גם פטרוזיליה קצוצה מי שאוהב.
מגישים את הלביבה עם שמנת חמוצה אבל היא בהחלט נעלמת מהמגש גם בלי שום דבר ליד. ואם מדברים על תפוחי אדמה
אי אפשר שלא להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה – תפוחי אדמה בתנור

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

 

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק שהוא ממש תבשיל עם פטריות תפוחי אדמה וגריסים, מרק חלומי לחורף

מהיום שאחותי נישאה נכנס נוהל הכרחי מדי יום לחייה.
בעלה, ממוצא יקה, נהג לאכול מדי יום מרק וביקש שתכין לו גם.
וככה מצאה אחותי את עצמה מכינה מדי יום מרק.
באותה תקופה גרתי אצלם ומדי יום בשעה ארבע וחצי היה מתייצב האיש לארוחה,
כשמרק מהביל מחכה לו לאחר שמונה דקות חימום במיקרו.
שמונה דקות שלמות. לא חמש ולא ארבע, שמונה דקות קבוע.
כשאני אומרת מהביל זה עוד קר לעומת חום המרק שהבן אדם אכל.
לכם ישרף הפה הוא משתגע על מרק לוהט.
עברו חודש, עברו חודשיים, עברה שנה, עברו שנתיים
יום אחד אחותי אחרה להגיע ובקשה שאחמם לבעלה את האוכל.
"יש מרק?" התלוצצתי
"בכלל לא מצחיק, תוציאי קופסת מרק עוף מהארון, תרתיחי מים, תערבבי עם כפית אבקה ותגישי לו עם שקדי מרק"
"השתגעת??"
"הוא ינשק עפר רגליך תאמיני לי! תכיני מה שאמרתי"
וכך היה.
"דולי, איזה מרק הכנת! יה-אללה כמה טעים, נהדר!" לא הפסיק האיש לשבח את המרק אבקה שהכנתי לו. להבדיל, לכם הכנתי מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה, מרק שעשוי מפטריות טריות,
תפוחי אדמה וגריסים מבושלים, מרק שהוא קצת תבשיל – מרק חלום! הכנתי לכם סרטון איך מכינים את המרק: להכנת המרק בבקשה תשתמשו בפטריות טריות.
אני השתמשתי בפטריות חורש, את הגריסים יש לבשל כעשרים דקות
לאחר מכן יש לסנן ולשטוף את כל היתר תראו בסרטון והמתכון המדוייק למטה.

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

הכי פשוט הכי טעים, סלט גזר עם צימוקים קינמון ומיץ לימון סחוט

ואחרי היום המפרך שהיה לי אתמול, אחרי שכל היום אכלתי פשטידה של אחרי החגים עם סלט עוד קצת פשטידה ועוד קצת סלט, התיישבתי גמורה על הספה ואז הם התחילו ימחשמם עם הפרסומות של הגלידה המטפטפת והרעש שימותו של השוקולד שנשבר. איך? איך אפשר להחזיק ככה מעמד? פשטידה של אחרי החגים זה יופי אבל מה יהיה בלילה?! היום כשפתחתי את המקרר ראיתי את הגזר, ידעתי מה אני אוכל בלילה כשהחפשומיינענעאתכם יראו לי פרסומות מגרות. חמישה גזרים קצצתי, חצי כוס צימוקים שמתי במים חמים שיתנפחו קצת החמודים,
מיץ לימון סחוט הוספתי, קינמון פיזרתי, ערבבתי הכל ועכשיו אני רק מחכה ללילה שהם ישימו את הפרסומות ואני אוכל לי בהנאה את הגזר שלי.
את הסלט גזר מרוסק עם הצימוקים והקינמון שלי
ושלא תגידו שאני לא משתדלת!

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

ירקות