מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר איך מכינים חלה לשבת מבצק שמרים

אין כמו להכין בבית חלות לשבת.
על מנת שיהיה לכם קל הכנתי לכם סרטון הכנה.
בניגוד לסרטונים הקצרים שאני מכינה בדרך כלל הסרטון הזה מפורט והוא מראה בדיוק את כל שלבי הכנת הבצק, ההתפחה,
ודוגמאות להכנת החלות .
כל זה לא היה קורה לולא עזרתה של חברתי המדהימה טלי מגורי כהן שהסכימה לשמש דוגמנית הידיים בסרט.
תודה רבה טלי!
הנה הסרט – שלב אחרי שלב איך מכינים בדיוק חלה.ישנם כללים ברורים להכנת חלה מבצק שמרים.
ראשית, המשקל. אנא שקלו בדיוק את כמות הקמח והשמרים על מנת שהחלה תצליח.
חשוב לציין כי יש הבדל בין שמרים רטובים לשמרים יבשים.
1 גרם שמרים יבשים שווים ל-3 גרם שמרים טריים.
לכן שימו לב עם איזה שמרים אתם משתמשים.
תמיד מוסיפים בהתחלה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבלים.
המלח תמיד יתווסף לאחר מכן.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית גבוהה לפחות לשבע דקות.
לאחר שבע דקות בודקים אם הבצק רך.
ההתפחה תעשה בקערה סגורה במקום חמים.
אפשרות נוספת – אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר.
כן כן, לאחר לילה במקרר מוציאים את הבצק ועובדים איתו והוא מעולה!
כשאני לא מתפיחה בלילה,
אני נוהגת להתפיח במיקרו כשהוא לא מופעל כי המקום חם וסגור.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו אנחנו נוציא ממנו את האויר ונעצב את החלות.
נצפה את החלות עם ביצה ושומשום.
החלות ישלחו להתפחה נוספת כדי שהבצק שוב יתפח.בסרטון תוכלו לראות מספר אפשרויות להכנת החלות
הדוגמא הקלסית של הצמה יפהפיה בעיניאבל אתם תבחרו איזה דוגמא שאתם אוהבים
החלה העגולה מהרגע שנכנסה הביתה
לקח לה שלוש דקות להיעלם(:
הילדים לא הפסיקו לאכול אותה כמה טעימה שהיתה.

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי עץ, סוכר חום קינמון וצימוקים שלא צריך סכין בשבילה, פשוט תולשים את הדפים ומתענגים על הטעם

עוגת השמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון שלפניכם
היא עוגה שעשויה משכבות של בצק שמרים
עליהם מניחים תפוחים, חותכים לריבועים ומניחים בתבנית.
בשביל לאכול את העוגה הזו לא צריך סכין, פשוט תולשים את הדפים מהעוגה.
בין הדפים מסתתרים תפוחים, אגוזים, צימוקים,
וכל ביס הוא תענוג בפני עצמו.אני רוצה להודות לטלי מגורי כהן שבזכותה יש לכם את הפוסט הנהדר הזה.
טלי אלופת העוגות הסכימה לשמש כדוגמנית להכנת עוגת השמרים עם התפוחים.
בזמן שהייתי אצלה ושיגעתי לה את השכל עם
רגע! תעצרי! עוד לא צילמתי!
המטבח התבלגן, היא גם הספיקה להכין אוכל, הגישה לילדים,
והיא מהמעצבנות האלה שמנקות ישר איך שמתלכלך
ויואו איזה בלגן שאני עשיתי לה!
אז טלי אהובתי – תודה רבה על הכל! קודם כל הסרטון המופלא שלי בבקשה אח"כ הסבריםאז איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?
אחרי שהבצק תפחמרדדים את הבצקמורחים על הבצק חמאה מומסתמפזרים סוכר חוםוקינמוןאת עיגולי התפוחים מסדרים לרוחב הבצקאחרי שסידרנו את התפוחים,
מוסיפים את הצימוקים מהתערובתפורסים את הבצק לפרוסותומעמיסים שורה אחת על השניהחותכים לריבועיםומעבירים לתבניתממלאים את כל התבנית עם ריבועי הבצק
מתפיחים עוד כשעה ומכניסים לתנורכשמוציאים מהתנור מצפים בסירופ סוכרשיהיה ברור. העוגה חלומית!היא אפילו יותר יפה כשהיא יוצאת מהתבניתולא צריך סכין בשביל לחתוך אותה
פשוט תולשים את הדפיםואחרי שטועמים – אהה!עכשיו נראה אתכם מפסיקים לטעום

עוגת שמרים עם תפוחים

מתכון לחלה לשבת בצורת מפתח

בשבת אחרי פסח נהוג לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. רוצו להדליק תנורים.

בשבת הראשונה אחרי פסח נהגו להכין חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. אחרי שראיתי המון תמונות ברשת של חלה בצורת מפתח התעניינתי בנושא.
למה מפתח?
בעצם אפיית חלה בצורת מפתח אנו פונים אל האחד והיחיד, ההוא שבשמיים,
עם התפילה הנכונה ועם החלה בצורת מפתח הוא יעניק לנו שפע ורווחה.
אז חלה בצורת מפתח תעמוד ביני לבין השפע? הצחקתם אותי. אני, ברגעים כאלה אני נהפכת לצדיקה, מאמא-מבשלת זה אני.
אם יש משהו שיכול לעזור חוץ מלעבוד קשה כמו כל עם ישראל,
וצריך להכין חלה בצורת מפתח שתעניק לנו שפע, רווחה כלכלית שלא אכין?
רוצו להדליק תנורים ובעזרת השם, בעזרה שלנו ובעזרת החלה בצורת מפתח,
יהיה לנו שפע, רווחה כלכלית ורק טוב, אמן ואמן. אפשר להכין את החלה בצורת מפתח, אפשר להטביע בחלה מפתח.
הצורה הקלאסית, ראש המפתח בצורת עיגול וצמה בהמשך.
האמת, לא חייבים לקלוע, אפשר להכין גליל ארוך ולחבר אותו ללולאה שלמעלה.
את החלה מכינים כמובן מבצק שמרים שנותנים לו לתפוח.
לאחר התפיחה יוצרים עיגול וקולעים צמה בהמשך.
אם יותר קל לכן אפשר להכין עיגולי לחמניות ולסדר אותן
אחת אחרי השניה וככה יהיה יותר קל להכין את החלה.
חלה בצורת מפתח סימן לשפע פרנסה בריאות ודברים טובים. היידה. שלא תגידו שלא אמרתי,
רוצו להדליק תנורים כדי שתהיה לכם חלה לשבת בצורת מפתח סגולה לפרנסה טובה אמן!

חלה בצורת מפתח

מתכון לרוגלך שוקולד מבצק שמרים

רוגלך רכים עסיסיים מלאי שוקולד ומתפצחים בפה מבצק שמרים

לפני שנתחיל עם מתכון לרוגלך שוקולד מבצק שמרים
בואו בבקשה נסגור אחת ולתמיד את הנושא השם שלי.
שם החיבה שלי הוא דוּלי
דוּלי כמו שוּקי
דוּלי כמו מוּקי
דוּלי כמו בוּקי
דוּלי עם שורוק.דוווווווווווווווווּלי
מכאן גם שם האתר –  סוויט דוּלי. דוּלי. דוווווווווווווווווּלי
כמו ששרים אוּ אה מה קרה – אוּ – ככה אני דוּ לי.
ולא להתבלבל וכשאתם רואים אותי לקפוץ ולהגיד אוו הנה הגיעה לארוצהלהגידאתהשיבוש. דוּלי. סוויט דוּלי זה אני.
סגור? יופי! ואחרי שסגרנו את הפינה הזו נחסל את החמץ.
מצאתי בפריזר עלי שמרים וזו הזדמנות פז להכין רוגלך שוקולד צ'יק צ'ק. איך מכינים רוגלך שוקולד מבצק שמרים?
אחרי שהפשרנו את בצק השמרים, מרדדים ומכינים עיגול מהבצק שמרים,
על בצק השמרים מורחים את הנוטלה
ועם חותכן חותכים לחצי, לרבע, לשמיניות.מהחוץ פנימה מתחילים לגלגל את הרוגלךהכי פשוט שישאחרי האפייה מרטיבים עם סירופ מתוק
ויש לכם רוגלך מושלמים!ואם באמצע הם קצת מתכווצצ'ים
או מתלכלכים או נראים לא מושלמים,
הסירו דאגה מלבכם
אחרי האפיה הכל מתחסל!
הם קלים להכנה, הם טעימים
וזה זמן מעולה להנות מרוגלך שוקולד מבצק שמרים .

רוגלך שוקולד מבצק שמרים

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

עוגת שמרים עם לוטוס ושברי שוקולד קטלנית בטעמה. ק ט ל נ י ת. אין תאור אחר לקסם הזה.

לפני הכל הנה איך מכינים את עוגת החלומות עם שמרים ולוטוסכבר הרבה זמן לא הייתי חולה כמו השבוע.
זה התחיל עם זה שהלכתי לרופא ואמרתי לו שכואב לי הגרון, האף סתום וכו'
אמר הרופא שמכיוון שהחיידקים נעשים עמידים, בואי נתחיל עם אנטיביוטיקה חלשה, אם לא יעזור, תקחי אחרת.
ואני הטיפשה הקשבתי לו.
שכחתי שאני צריכה להקשיב רק לעצמי וככה מצאתי עצמי גם עם אנטיביוטיקה וגם מצבי מיום ליום מחמיר.
הסטודנט הטיב לתאר את מצבי.
מערכת החיסון שלך "פח" ואת "חיידקת מהלכת"! אתם יודעים כמה אני אוהבת את האתר שלי.
כותבת, מצלמת, עורכת, באה לבקר, מדברת איתכם והשבוע בגלל מצבי הייתי מעורבת פחות.
עד שהגיעה גברת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
איך בבת אחת התעוררתם ושימחתם אותי.
ADONAY!
ככה על הדרך אמרתי שאני לא מרגישה טוב והגיעו ברכות החלמה והתעניינות
ולפעמים לא צריך יותר מזה. את עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד צילמתי לכם לפני האפיה,
אבל את העוגה עצמה בשלמותה, אחרי אפייה, לקחתי איתי להרצליה.
זה התחיל בטעימה של החתן שלי שאמר לי -אוי מייגוד דורית היא משהו!
לשכנה הנחמדה שהיה לה אקמול-קולד ואמרה לבת שלי בואי לקחת,
שלחנו חתיכה מהעוגה.
אחרי שבעלה טעם הגיע הווטאפ –
שבעלה טעם ואמר שזו עוגה נדירה בטעמה. לא אני אמרתי, בחיי הוא אמר.
השכנה השלישית שראתה את הווטאפ התחננה לפרוסה גם, קיבלה.
ואז אמר האיש, רגע על מה המהומה, קם לטעום, הקטנטנים הצטרפו לחגיגה ונעלמה העוגה. יפהפייה בצורתה וקטלנית בטעמה.
אין תיאור אחר לעוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
תכינו, תועמו תגידו צדקת. ממרח הלוטוס
עם פרורי העוגיות ושבבי השוקולד
גורמים לעוגה להיות קטלנית בטעמה.אז איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד? לאחר הכנת הבצק, מרדדים את הבצק ומורחים עליו ממרחי לוטוס.
אני השתמשתי בשני ממרחים. אחד רגיל ואחד עם שברי עוגיות בתוכו.
מפזרים על שכבת ממרחי הלוטוס פרורי עוגיות לוטוס.
נשארו מעוגת ממתקים ליום הולדת מלאי ממתקים,
פוררתי שוקולד "מקופלת" על העוגיות.חותכים את הבצק לחמישה פסים ומתחילים לגלגל.
מסיימים את הבצק?
עוברים לפס השני וממשיכים לגלגלככה מגלגלים שלושה פסים.
בגלל שהדוגמנית השמינה בזמן הגלגולים,
מעמידים אותה ואת הפסים הנוספים מלפפים סביבה.הנה המתוקה מוכנה להיכנס לתנור.ביתרת הבצק אפשר להכין שבלולים קטניםאו כל צורה אחרת שתעלה על דעתכם למנות אישיותאחחח אתם תהנו!

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

עוגות שמרים