פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים או ברוסקטת עגבניות, ביסים טעימים של בגט עם עגבניות

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים
זו בעצם ורסיה שלי לברוסקטת עגבניות שמגישים במסעדות.
טוסט קלוי עם שמן זית ושום ועליו עגבניות קצוצות.
כדי להפחית בקלוריות בחרתי הפעם לא להשתמש בגירסה הזו.
אני העדפתי שהסלט הוא יהיה זה שיתן את הטעם לבגט. תמונה-סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין כמובן שאתם תמיד יכולים להחליט שכן מתאים לכם,
במידה וכן, תכינו תערובת של שמן זית עם שום כתוש,
תמרחו על פרוסות הבגט ולתנור למספר דקות עד שישחימו.
אחרי שהפרוסות מושחמות ניתן לשים את הסלט על הבגט.
ביסים נהדרים בהם מתענגים על הסלט והבגט ביחד. פסקל פרץ-רובין אירחה אותי בעיתון "מעריב" לכבוד חג הסוכות.
להכנת הכתבה חיפשנו מתכונים קלים.
החלטתי שנלך על "פינגר פוד".
פינגר פוד זה המינוח הלועזי ל"אוכל אצבעות".
ביסים קטנים שמוגשים לאורחים שהם לא צריכים להתאמץ.
מאכלים שמוגשים בביסים קטנים שהאורחים פשוט לוקחים ביס ולפה.
הקו שהנחה אותנו היה כפי שפסקל הגדירה זאת בכתבה,
"מתכונים אסטיים שמעוררים רושם רב ומוגשים בקפידה"
מתכונים שנראים כמובן מיליון דולר אבל לא דורשים עמידה ממושכת במטבח. המלצות נוספות לאירוח בחנוכה תמצאו הכל כאן – מתכונים לחנוכה לצורך הכנת הכתבה הכנתי בנוסף לטורטיה עוד שלושה מתכונים.
מוס שוקולד בשני צבעים ללא ביצים בכוסיות קטנות
נגיסי שמרים מצופים סוכר, קינמון ואגוזים ומוגשים עם גאנש שוקולד
מתכון לטורטיה במילוי סלט טונה
ואת פרוסות הבגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים.
ואם אתם מחפשים מתכונים לעוד סלטים שאפשר לשים על בגט
רק ללחוץ כאן – סלטים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

שבלול בורקס עלי מנגולד עם גבינות

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

שבלול של בורקס עם עלי מנגולד וגבינות מתכון לעצלנים שרוצים להכין מהר בורקס חלומי

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות הכנתי
כי אם יש בורקס ששובר אותי כל פעם מחדש זה בורקס מנגולד וגבינות.
כבר לפני שלוש שנים הכנתי שבלול גדול
שאת המתכון תוכלו לראות פה מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד
השנה פורסם באתר "השף הלבן" איך מכינים מתכון שבלולי בצק מנגולד עם גבינותאלוהים כמה טעים!
הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה כאשר
שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות נשלף מהתנור,
אלוהים איזו בעיה! אי אפשר להפסיק לאכול! רק שהחלטתי הפעם לעזור לעצלנים
ולהכין שבלול אחד גדול של בצק עם עלי מנגולד וגבינות.הזמנתי את דוגמנית הידיים שלי כי גם צילמתי לכם את הסרט
ואלה החומרים להם תהיו זקוקים להכנת
שבלול בורקס מנגולד עם גבינות מרדדים בצק עלים
מורחים מגלגלים לנקניק ארוך
מותחים אותו מעט ומגלגלים סביב עצמו.
קל מאד  להכין שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות
והתוצאה בהחלט שווה.
ממליצה בחום על בורקס המנגולד.לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מתכונים לבורקסים טעימים קל להכנה טעים טעים ואם אתם רוצים לראות איך מכינים שבלולי בצק מנגולד עם גבינות יש גם סרטון

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

 
מצות מגולגלות עם גבינה

מצות מגולגלות עם גבינה

מצות מגולגלות עם גבינה צהובה וגבינה מלוחה כי דיאטה זה לחלשים!

"אימוש, לא נקבל השנה הזמנה לבורקס של פסח?"
וככה נגוז לו החלום שהשנה לא יהיו טיגונים.
איך הם זוכרים את כל המאכלים האלה לעזאזל?!
היא שכחה שאח שלה מתחתן עוד חודש ואני אסור-לי-אסור-לי-אסור-לי להסתכל על דברים טעימים כאלה?
אבל אני לא אומרת מילה. שאני לא אכין? בטח שאכין.
לטעום? חייבים. אולי יצא לא טוב?אני צריכה בושות אני?!
דיאטה זה לחלשים!
וכך הלך לו עוד חלום שהשבוע אצליח לרדת במשקל למרות פסח
והכל בגלל מצות מגולגלות עם גבינה. אז איך מכינים מצות מגולגלות עם גבינה?
מרטיבים מצות היטב עם מים, מתחת לברז עושים להם אמבטיה.
עוטפים במגבת, מניחים על צלחת ומחכים שהמצות שנעשות רכות רכות.
על צלחת שמים מצה, שכבת גבינה צהובה וגבינה מלוחה מגורדתמתחילים לגלגל.
בגלל שהמצה מאד רכה
היא תענה לדרישותכם בלי היסוסוככה יש לנו מצה מגולגלת.טובלים בביצה טרופה
מטגנים בשמן חם
מספיגים על נייר סופג
חשוב נייר סופג!
שיספוג את כל הקלוריות(:מגישים חם
ככה שהגבינות נמסות בפנים
וגם בפה. מתכון ללחמניות של פסח תמצאו כאן – לחמניות של פסחאפשר להכין גם פנקייקים כשרים לפסח – פנקייק בננות כשר לפסח
בסוף התכווצצו לי כמה מצות
אז ערבבתי את כל המצות עם הגבינות והביצים
עשיתי מהן קציצות ואותן טיגנתי.
מכה מארץ החטאים.
אַדוֹנָי כמה טעים שהן יצאו!
לעוד מתכונים של פסח רק לחצו כאן
מתכונים לפסח

מצות מגולגלות עם גבינה

לחם בריאות שהחיילת אוהבת

חייבת להודות שזו לא הפעם הראשונה שלי… כבר היו לי מספר הרפתקאות משובבות נפש כמו אז עם המחמצת שטיפחתי באהבה רבה, האכלתי, השקתי, הנשמתי, אך לאחר זמן מה סברתי שהיא תובענית מידיי ונטשתי אותה. בהמשך התאהבתי ביצור מכני עם סטטוס אעלק "קויזין-ארט". איזה לחם ואיזה נעליים! סוליות חסרות חן, זה מה שיצא. והיינו חייבים לאכול, כי לחם לא זורקים, בכל אופן אנחנו דור שני לשואה, לא לשכוח.
מה לא עשיתי כדי שיחזיר לי אהבה היצור. נאדה! הלחם לא בא לו טיבעי. כשראיתי כי כך, מכרתי! בלי יסוריי מצפון בכלל. אחר כך חיפשתי ולאורך זמן מסויים חשבתי כי הגעתי אל הנחלה עם מתכון מצויין שקיבלתי מחברה ירושלמית אסלית, שבמקורו מהספר של "אורנה ואלה" מוסד קולינרי עם ותק ומוניטין. מדובר במחמצת צ'יק צ'ק וגמרנו. מתכון אחלה, לחם נהדר יצא. שלא לדבר על על כך שזה הלחם שהחיילת שלי הכי אוהבת בעולם. לחם בריאות. נו שויין.
אמממה, עדיין ניקר לי בפינה קטנה שזו השקעת זמן לא קטנה… לערבב, ללוש, להתפיח ושוב…. עם כל הסיפוק שבתוצאה, כולה לחם ואני הרי טורחת במטבח על עוד אי אילו מאכלים שווים. אבל – – חייתי עם המצב לבנתיים כמו שאומרים.
חייבת לציין שבדרך כלל אני נאמנה ולא מחפשת להתפרפר. אבל באחת החנויות השבוע מהפינה הימנית בסיבוב שמאלה פתאום הוא קרץ לי. פושטק עם טריקים זולים. מתעלמת, לא נענית סובבתי את הגב. הרגשתי את מבטיו עוקבים אחרי ודוקרים לי את הגב. עשיתי סיבוב נוסף, חזרתי סקרנית (אישה, מה לעשות… חחח) וגיליתי שהוא בהנחה. אחרי מספר שטיקים שלו והתלבטויות שלי החלטתי לתת לו צ'אנס אפילו שלא אוהבת את הצבע שלו. לבן ממש לא הולם את המטבח שלי, שכולו "בלאק-און-בלאק" בשפת הדאווין. הבאתי אותו הביתה, את הפושט הזול הלבן ורק יומיים אחרי הפשטתי אותו מאריזותיו. בזריזות קראתי את ההוראות. פ-ש-ו-ט לגמרי, ממש לא מתוחכם.
למחרת בזלזלול מופגן ניסיתי מתכון לפי ההוראות של לחם מחיטה מלאה. הריח שפשט במטבח היה מהסרטים. הלחם יצא תפוח, עם קרסט קרנטשי ובפנים רך ויאמי. הקיבוצניק שלי הודיע שהוא חייב לטעום אותו עוד הערב… טעם ופסק "מצויין". אההה.
עבר עוד יום, באתי מהעבודה בראבק, כמו שהחיילת שלי אומרת ("אחרת חבל על הזמן אמא"… היא לומדת סלאנג חדש בצבא. מגניב אותי)ואיתגרתי את הפושט הזה במתכון המנצח של חברתי הירושלמית האסלית. מה אגיד ומה אומר לכם… הינה התוצאה. טוב שצילמתי כי כבר נשארו רק פירורים…. נכנעתי, אוקיי הוא מקסים ויודע את העבודה. באופן רישמי אני מכריזה על קבלת פושט לשורות סיירת מותגי העילית של מטבחי.
עכשיו רק צריך שהחיילת הבודדה שלי תגיע למיוחדת הביתה לקנדה. אני מוכנה!

מתכון לבורקס עם עלי מנגולד ובורקס עם גבינה

בצק עלים במילוי מנגולד וגבינות. קריספי וחלומי!

אצלי לעשות בורקס
זה בצק למטה, בצק למעלה,
אוספת מהמקרר כמה סוגי גבינות, מערבבת עם ביצה, כלום עבודה ונאכל פצצה.
הפעם, החלטתי להשקיע.
גם אני רוצה “גולגול” כמו של אחותי.
החלטתי להכין צ'וקור עלי מנגולד.
אחרי שהכנתי נותר בצק ולכן הכנתי צ'וקור עלי מנגולד וצ'וקור עם גבינה
כדי שלא יהיו פשלות התקשרתי אל הכוהנת הגדולה ושאלתי, מה הכמות המדוייקת של הגבינה המלוחה בה היא משתמשת.
“קלופ” אמרה לי –KALOP
פרצתי בצחוק.
שנים שלא שמעתי את המושג הזה בספרדית, והנה זו, שהכל אצלה מדוד, אומרת לי קלופ!!
“מה את צוחקת?” נעלבה,
“ככה נונה פקימה היתה אומרת, תשימי קלופ של גבינה בולגרית עם ביצה"
ככה קוראים לגוש הגבינה המלוחה. פעם, ככה היו קונים במכולות, קלופ של גבינה מתוך פח!
"את מרגיזה אותי. יש לך גבינת פטה בבית?”
“את מתכוונת גבינה מלוחה?”
“תגידי את  אחותי???”
“יש!!” אני נקרעת מצחוק “יש גבינה בולגרית!!”
“גבינה בולגרית 5% זה מעולה”
“ואם יש לי 24% גם יצא טוב?..”
“ותוסיפי שתי כפות גבינה לבנה”
“אין לי גבינה לבנה יש רק קוטג’”
“לא היה קוטג’ בסלוניקי! היתה רק גבינה לבנה!! לא יכולה איתך יותר, ביי!” חברימים, נשבעת, גם עם קוטג’,  יצא מצויין!!
צ'וקור עלי מנגולד עם גבינהראשית , נכין את המוצרים.
מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק
ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה ומערבבים הכל לעיסה אחידה.פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף לקלף את הניילון מהבצק.
קבלתם נקניק ארוך.
עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
בתמונה: נכדתי הסו-שפית בת ה-3.5 מורחת להפליא את הביצהכמו שאתם רואים בתמונה גם לצ'וקור הזה היתה הצלחה נהדרת והוא יצא מעולה!
הכנתי עוד אחד עם גבינה,
לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מתכונים לבורקסים טעימים

מתכון לבורקס עם עלי מנגולד ובורקס עם גבינה

מאפה חצילים בורקס עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מי שלא אכל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה עטופים בבצק נימוח  או בלדינו פסטל קון מרנג’נה, לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!

ב”רשת”  בפייסבוק פרסמו את המתכון שלי –
מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה
מאפה חצילים או בורקס חצילים בפי העם.    תמיד אני אוהבת לקרא את התגובות של האנשים, הפעם חייכתי במיוחד.היו 56 שיתופים של אנשים ותראו את השיתוף של קרן הלפרין גרין. הרסה אותי(:    ומה הכי אהבתי? שאף אחד לא ערער על השם החדש שהצמדתי לבורקס.
בורקס חצילים משובח אבל ת’כלס  בורקס (: אז קבלו חברימים יקרים את המתכון מאפה חצילים עם גבינה מלוחה –
או בספניולית – פסטל קון מרנג'נה
בורקס חצילים שגדלתי עליו מילדות,
כל כך טעים הבורקס הזה!
חצילים על האש עם גבינה שמערבבים ביחד
ועוטפים בבצק עלים, שזה פשוט אושר.שתדעו, מי שלא אכל מאפה חצילים וגבינה, או בלדינו פסטל קון מרנג’נה – לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!! החלום האולטימטיבי של המאפים.
חצילים טחונים יחד עם גבינה מלוחה, עטופים בבצק נימוח של פילו,
כשהמאפה יוצא חם מהתנור, דקות וזה נעלם.
זה פשוט הורס! ות’כלס כלום עבודה.ככה זה נראה מגולגל.  בתמונה זה עם גבינה/עלי מנגולד, אבל השיטה אותה שיטה. לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים
ובפינתנו האהובה עלי כל כך כי אתם מפנקים אותי
פינה שאני קוראת לה בשמות שונים כמו הפעם
סוויט קבלי תמונה של המאפה שהכנתי לחג בזכותך – ווקשה:

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מאפים מלוחים