לא הכרתי ולא ידעתי איך להתייחס לדלורית עד שטעמתי אותה אצל טלי ומאז התאהבתי.
הטעם של הדלורית דומה לבטטה אפילו יותר מתקתק לכן הוספתי לה פלפל גרוס לשבור את המתיקות. דלורית בתנור מעולה להגיש כאנטיפסטי.
הנה עוד רעיון להגשת אנטיפסטי – ירקות בתנור בצורת מניפה
לעוד מתכונים של ירקות רק לחצו כאן – ירקות
ואם אתם רוצים להכין שעועית צהובה בתנור
בטעם של צ'יפס כאן – שעועית צהובה בתנור
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מסתבר שבדלורית יש כ-45 קלוריות לכל 100 גרם אבל 6 פחמימות לכל 100 גרם, ו-0 גרם שומן רווי, זה מידע שתרגישו איתו בריאים כשאתם אוכלים את הדלורית.
הדלורית היא ירק כתום, דל קלוריות, משביע, והחלטתי להכין את הדלורית בתנור אפויה והתוצאה סופית נהדרת.
אני הכנתי את הדלורית עם מלח ופלפל כדי להוריד מהמתיקות וזה טעים אש. גם כלום עבודה ת’כלס.
את הדלורית חתכתי לחצי ופרסתי לחצאי עיגולים, עם כף רוקנתי את הגרעינים, תבלינים ודלורית לתנור.
מתכון לדלורית אפויה בתנור
מתכון לדלורית אפויה בתנור
סוויט דוליIngredients
- 1 דלורית
- 1 כפית שמן זית
- 4 כפות מים
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
Instructions
- לחתוך את הדלורית לחצי , לרוקן את הגרעינים עם כף ולפרוס לפרוסות.
- בקערה לערבב את הדלורית עם התבלינים ביחד ולתנור.בחום של 180 מעלות 30-40 דקות עד שמתרכך.
מה צריך בשביל מתכון לדלורית אפויה בתנור?
1 דלורית
1 כפית שמן זית
3-4 כפות מים
מלח גס ופלפל שחור גרוס
איך מכינים מתכון לדלורית אפויה בתנור?
לחתוך את הדלורית לחצי , לרוקן את הגרעינים עם כף ולפרוס לפרוסות.
בקערה לערבב את הדלורית עם התבלינים ביחד ולתנור.
בחום של 180 מעלות 30-40 דקות עד שמתרכך.