בורקיטס גבינה מעלי פילו. בורקיטס קטנים והורסים, מתאימים מאד לחג השבועות שמתקרב ובא.
אני גדלתי בבית יווני ובורקיטס מגבינה נונה היתה מכינה ועכשיו אני מבינה למה אנחנו במשפחה מכורים לבורקס.
משולשים קטנים של בצק מתפצח בפה, אין לי מילה אחרת חוץ מהורסים.
קל מאד להכין את הבורקיטס מעלי פילו והכנתי לכם סרטון מדוייק איך מכינים עם הוראות ברורות.
לחצו על המשולש ותתחילו ללמוד.
בצק הפילו של שימרית מאד קל לעבודה,
מאד נוח ואיתו הכנתי את הבורקיטס.
משולשי הבורקס יצאו מושלמים!
ככה הכנתי מעל 40 בורקס קטנים וטעימים.
הבת שלי שקבלה משלוח, לא הגיבה לי הרבה זמן
אז שלחתי לה הודעה
"איך הבורקס?"
חזרה תשובה "איזה בורקס?!"
הבנתי. חוסלו לפני שהיה עם מי לדבר
אחר כך הגיעה עוד הודעה
"נכון שבגלל שהם קטנים אין בהם הרבה קלוריות?"
הם באמת ממכרים.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם?
תוכלו לשמוע את הבורקסים מדברים אליכם.
בואו – האינסטגרם של הסוויט
ואם אתם מעוניינים להצטרף
בואו10 – רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
כמובן שליד הבורקס חייב שיהיה צזיקי שהמתכון שלו כאן –
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים
ואי אפשר בלי חמינדוס – ביצים קשות
איך מכינים ביצים קשות חומות חמינדוס
עוד מתכונים לבורקס תמצאו כאן
מתכונים לבורקס טעימים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בורקיטס גבינה מעלי פילו
סוויט טיפ:
בחבילה 14 דפי פילו, משתמשים ב-2 דפים כל פעם
כל דף חותכים ל – 6 פסים
סה"כ 42 בורקסים.
מה צריך לבורקטיס מגבינה מעלי פילו?
1 חבילה עלי פילו שימרית
250 גרם גבינה מלוחה מגורדת
2 כפות גבינה לבנה 5%
1 ביצה
לציפוי מעל
ביצה טרופה
מעט שומשום
איך מכינים בורקטיס מגבינה מעלי פילו?
מערבבים בקערה את הגבינות והביצה לתערובת אחידה וחלקה.
מורידים מעלי הפילו שני עלים, מניחים על משטח העבודה ומורחים כל עלה בשמן.
מחלקים כל עלה לשישה פסים ארוכים.
בקצה כל עלה שמים כפית מתערובת הגבינות.
מכל פס מכינים משולש בדיוק כמו בסרטון.
מניחים את הבורקסים בתבנית אפייה.
מורחים ביצה טרופה על הבורקיטס שלנו ומפזרים שומשום.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מניחים את הבורקיטס ואופים כעשרים דקות עד שהבורקס משחימים.
מוציאים, אפילו שזה חם טועמים ואומרים – חג שבועות תודה שהגעת!