מתכונים

כנאפה חלומי שמכינים במהירות

אטריות קריספיות שמתפצחות בפה עם סירופ מתוק וגבינה ממומסת. תענוג!

שתף
הדפסה
כנאפה חלומי שמכינים במהירות
מה צריך

400 גרם אטריות קדאיף – נמכר בכל הסופרים באריזה קפואה.
200 גרם חמאה מומסת
300 גרם  גבינה מוצרלה עזים – לאחר סינון המים
1 שמנת חמוצה

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
טיפת לימון
מקל וניל

 

סוויט טיפ

חבילת אטריות הקדאיף הכילה 400 גרם ואני השתמשתי בכל החבילה.
ניתן להכין מחצית הכמות.
הכנאפה נאפה בתבנית בגודל 20X30, תבנית 24 גם מתאימה.
גבינת המוצרלה נמכרת עם נוזלים. שימו לב למשקל המוצרלה אחרי סינון המים.
אני השתמשתי בשתי קופסאות.

מה צריך

400 גרם אטריות קדאיף – נמכר בכל הסופרים באריזה קפואה.
200 גרם חמאה מומסת
300 גרם  גבינה מוצרלה עזים – לאחר סינון המים
1 שמנת חמוצה

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
טיפת לימון
מקל וניל

 

סוויט טיפ

חבילת אטריות הקדאיף הכילה 400 גרם ואני השתמשתי בכל החבילה.
ניתן להכין מחצית הכמות.
הכנאפה נאפה בתבנית בגודל 20X30, תבנית 24 גם מתאימה.
גבינת המוצרלה נמכרת עם נוזלים. שימו לב למשקל המוצרלה אחרי סינון המים.
אני השתמשתי בשתי קופסאות.

כנאפה חלומי שמכינים במהירות


כנאפה חלומי שמכינים במהירות, בשבועות פרסמתי את הלקט המתוק של הבלוגריות.

לבקשת אחותי הכנתי עוגת גבינה אפויה, היתה גם עוגת גבינה קרה אבל שתי אלה לא סיפקו אותי.
רציתי משהו אחר, משהו מיוחד והכנאפה/קדאיף נראו לי פתרון מעולה.

חברימים, שתדעו  כנאפה חלומי שמכינים במהירות היה שוס!
כשהגיעו מסדר המתוקים והמוני הקינוחים הונחו על השולחן כולם טעמו מהכל כמובן ואני חילקתי את הכנאפה.
"לי תתני חתיכה קטנה ואני אוכל יחד עם א" אמרה ר'
לא התווכחתי. נתתי לה חתיכה קטנה.

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

ר' הכניסה הכפית לפה לקחה ביס ואז אמרה במהירות:"רגע-רגע אני קבלתי חתיכה קטנה! וזה גם היה בשותף עם א'. לא פייר-לא פייר תני לי עוד חתיכה"
ככה! ככה אני אוהבת את התגובות של האנשים.
ר' אכלה כנאפה ולא הפסיקה למלמל
"תשמעי, זה הורס! עוגות גבינה אנחנו מכירים. עוגה כזו או אחרת בסדר, ת'כלס זו עוגת גבינה. אבל הכנאפה הזאת – וואו. היא מדהימה!!"
אם יכולתי לעלות על השולחן ולהתחיל לרקוד סירטקי יווני הייתי עושה את זה אבל השולחן היה עמוס במתוקים. ניצל השולחן!

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
בואו17 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

 

הכנתי גם כנאפה במנות אישיות
כי רציתי לבדוק אם זה עובד גם בכלים קטנים.
עבד אש!

כנאפה חלומי שמכינים במהירות

כידוע לכם כנאפה הוא מאפה מתוק מהמטבח הערבי שעשוי מאטריות קדאיף.
הכנאפה מוגש עם סירופ סוכר והצבע הכתום בכנאפה מתקבל על ידי הוספת צבע מאכל.
אני הלכתי על מראה הנטורל. בלי צבעי מאכל.
אוי לקלוריות אוי כמה זה טעים.

ככה נראית תבנית הכנאפה אחרי שכבה ראשונית של קדאיף
ומעליה שכבת מוצרלה עם שמנת חמוצה
על השכבה הזו הוספתי עוד שכבת קדאיף.

כנאפה חלומי שמכינים במהירות
ושתדעו חברימים שלהכין כנאפה זה ממש משחק ילדים.
שכבת אטריות
שכבת מוצרלה
עוד שכבת אטריות ולתנור.
אחרי שהכנאפה מוכנה יוצקים סירופ
ומעכשיו אני לא אחראית לתוצאות.

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

כנאפה חלומי שמכינים במהירות

כנאפה חלומי שמכינים במהירות

 

סוויט טיפ:
חבילת אטריות הקדאיף הכילה 400 גרם ואני השתמשתי בכל החבילה.
ניתן להכין מחצית הכמות.
הכנאפה נאפה בתבנית בגודל 20X30, תבנית 24 גם מתאימה.
גבינת המוצרלה נמכרת עם נוזלים. שימו לב למשקל המוצרלה אחרי סינון המים.
אני השתמשתי בשתי קופסאות.

מה צריך בשביל כנאפה כנאפה חלומי שמכינים במהירות?

400 גרם אטריות קדאיף – נמכר בכל הסופרים באריזה קפואה.
200 גרם חמאה מומסת
300 גרם  גבינה מוצרלה עזים – לאחר סינון המים
1 שמנת חמוצה

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
טיפת לימון
מקל וניל

איך מכינים כנאפה כנאפה חלומי שמכינים במהירות?

מפשירים במקרר במשך הלילה את איטריות הקדאיף.
מכיוון שהקונוטציה למילה "שערות" לא מתאימה לי מעכשיו הם יקראו "איטריות".
במידה והחלטתם להשתמש במחצית מהכמות תחזירו את היתרה למקפיא.
עם סכין או מספריים חותכים את איטריות הקדאיף ושמים בקערה.
מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת האטריות.
עם הידיים מערבבים ובינתיים "פותחים" את האטריות שכל החמאה תתערבב היטב.
משמנים תבנית ומחצית מהכמות האטריות מפזרים על התבנית.
בקערה נפרדת מערבבים ביחד את גבינת המוצרלה עם השמנת החמוצה.
על שכבת האטריות מפזרים את שכבת הגבינה והשמנת.
על שכבת הגבינות מפזרים מעל את יתרת האטריות שנותרו.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הקדאיף לחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהמאפה משחים.
בינתיים מכינים את הסירופ.
שמים בסיר את המים עם הסוכר הלימון ומקל הוניל ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
מורידים מהאש ומקררים.
כשהתבנית יוצאת מהתנור שופכים את הסירופ על כל פינות הכנאפה.
חלום חלום חלום!

שבת שלום חברימים!!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים