עוגת היער השחור

איך מכינים עוגת היער השחור שלב אחרי שלב

עוגת היער השחור
Print Friendly, PDF & Email

עוגת היער השחור  הכנתי לכבוד יום המשפחה.

 

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור היא
עוגה מתוקה וחגיגית. עוגת היער השחור.
עוגת היער השחור הוכנה למסיבת יום הולדת, עוגה חגיגית מלאה בקצפת דובדבנים ושוקולד.
אחרי שמכינים את עוגת היער השחור,
חוצים אותה וממלאים באמצע בקצפת דובדבנים ושוקולד
למעלה מקשטים עם עוד קצת קצפת ודובדבנים ושוב שוקולד.
עוגה נוסטלגית נפלאה וחגיגית.
תהנו!
לעוד מתכונים עם דובדבנים רק לחצו כאן
מתכונים עם דובדבנים

העוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות

 

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור

סוויט טיפ:
הטריק בגובה העוגה הוא בהקצפת החלבונים שיחזיקו את העוגה. איך עושים את זה? 
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית כחמש דקות. 
אחרי חמש דקות להעביר למהירות גבוהה ולתת למיקסר לעבוד לפחות חמש דקות נוספות.
רק בשלב הזה להוסיף את הסוכר וכל פעם כף לא הכל בבת אחת.
את תערובת החלמונים לקפל בעדינות, להוסיף הקמח והקקאו ולהמשיך בתנועות קיפול בלי פחד.
העוגה נאפתה בתבנית מס' 24.
כל הכמויות – כוס חד פעמית חמה.

מה צריך בשביל עוגת היער השחור?

6 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 כוס חלב
1 כוס קמח תופח
חצי כוס קקאו מנופה
2 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר
1 צנצנת דובדבנים משומרים
פירורי שוקולד מקופלת

להרטבת העוגה:
1 כוס מהנוזלים של הדובדבנים המשומרים
1 כפית רום או קוניאק

איך מכינים עוגת היער השחור?

מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מתחילים במהירות בינונית כחמש דקות ולאחר מכן לעבור למהירות גבוהה. להוסיף את הסוכר לאט ב-3-4 פעמים.
בקערה משנית מערבבים את החלמונים עם השמן והחלב.
מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים ובתנועות קיפול מערבבים החלבונים פנימה.
הם לא חייבים להיטמע לגמרי.
מוסיפים הקמח, מנפים את הקקאו שלא יהיו גושים
ובתנועות עטיפה מקפלים הקמח והקקאו פנימה עד שהעיסה חלקה.
יוצקים לתבנית מס' 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כחמישים דקות עד שעה.
בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים מהתנור.
מקררים העוגה.

מסננים את הדובדבנים מהנוזלים.
כוס נוזלים מערבבים עם רום או קוניאק.
מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר לקצף לבן ואוורירי.

לאחר שהעוגה התקררה חוצים העוגה לשתי שכבות.
שכבה ראשונה מניחים על צלחת הגשה.
מרטיבים את העוגה.
לוקחים כל פעם כפית מהנוזל ומעבירים מסביב לעוגה עד שכולה ספוגה בנוזל.
על העוגה הרטובה מורחים שכבת קצפת ראשונה ועליה מפזרים דובדבנים ושוקולד.

עוגת היער השחור

מניחים את השכבה השניה של העוגה על השכבה עם הדובדבנים ושוקולד
מרטיבים שוב עם  נוזל הדובדבנים ושוב מורחים בקצפת.
אני פיזרתי את הדובדבנים מסביב והשוקולד באמצע,
אתם יכולים לבחור את הדרך היפה שלכם לקישוט העוגה.
היא עסיסית, טעימה נפלאה ואני בטוחה שתהנו.

סופ"ש מתוק חברימים!

עוגת היער השחור

 

 



באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים