Go Back Email Link
קציצות פרסה אפויות בתנור

קציצות פרסה אפויות בתנור

סוויט דולי
קציצות פרסה או קציצות כרישה אפויות בתנור
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 30 דקות
סוג מנה מתכונים לראש השנה
מטבח מטבח ישראלי

מצרכים
  

  • 2 ק"ג פרסה או כרישה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כוס פירורי לחם

לעבודה
 

  • שוטפים היטב את עלי הפרסה.
  • שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם.
  • אחרי ההרתחה, שמים הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים.
  • טוחנים את הפרסה.
  • אחרי הטחינה סוחטים את התערובת שוב ממים
  • שמים בקערה את הפרסה הטחונה/קצוצה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
  • העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות.
  • אם צריך עוד פירורי לחם – תוסיפו. שהעיסה תהייה אחידה.
  • מכסים תבנית אפייה עם נייר אפייה ומשמנים עם שמן זית.
  • מכינים את קציצות הפרסה ומניחים בתבנית.
  • בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • ואופים כעשרים עד שלושים דקות תלוי בחום התנור.
  • אחרי כעשרים דקות, הופכים לצד השני ואופים עוד כעשר דקות.
  • חג שמח ובתיאבון!
Keyword קציצות פרסה אפויות בתנור