בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
מוסיפים את החומרים הרטובים: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ואחיד.
מוציאים מהמיקסר, שמים את הבצק בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.לפחות שעה - שעה וחצי.
פותחים את קערת הבצק לאחר כשעה וחצי, מגלים שהבצק תפח, מוציאים מהקערה, לשים שוב ומחלקים לארבעה חלקים. פותחים כל חלק בנפרד.
מערבבים בקערית קטנה את הסוכר החום והקינמון.
פותחים כל כדור לבצק דק- דק.
מרדדים עם מערוך למשטח דק מאד של בצק. עובדים עם מערוך עד שהבצק דק מאד.
מורחים בנדיבות חמאה על הבצק ומפזרים מעל תערובת סוכר וקינמון.
חותכים פסים מבצק ומגלגלים כל פס בצק לשבלול.
כל שבלול שמים בתבנית אפייה רחוקים אחד מהשני.
מורחים ביצה טרופה על השבלולים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים.
הריח שימלא את הבית - יהיה משכר!
בזמן שהתבניות בתנור תכינו את סירופ הסוכר. שמים על האש את הסוכר עם המים, סוכר וניל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים עשר דקות ומכבים את האש.
כשהבולה יוצאים מהתנור, מורחים סירופ סוכר על הבולה. ח ל ו ם!!