Go Back Email Link
שושני שמרים קינמון שבדיות BULLE

שושני שמרים קינמון שבדיות - BULLE

סוויט דולי
שושני שמרים קינמון שכל ביס מהן חלום
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לעוגות שמרים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה מומסת לא חמה
  • 2 ביצים
  • 75 גרם סוכר
  • 150 גרם חלב פושר
  • 1 ביצה טרופה - למרוח לאחר ההתפחה

מלית השבלולים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 5 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון

סירופ סוכר

    • חצי כוס סוכר
    • חצי כוס מים
    • 1 שקית סוכר וניל
    • חצי כפית לימון סחוט

    Instructions
     

    • בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
    • מוסיפים את החומרים הרטובים:  ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
    • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ואחיד.
    • מוציאים מהמיקסר, שמים את הבצק בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.לפחות שעה - שעה וחצי.
    • פותחים את קערת הבצק לאחר כשעה וחצי, מגלים שהבצק תפח, מוציאים מהקערה, לשים שוב ומחלקים לארבעה חלקים. פותחים כל חלק בנפרד.
    • מערבבים בקערית קטנה את הסוכר החום והקינמון.
    • פותחים כל כדור לבצק דק- דק.
    • מרדדים עם מערוך למשטח דק מאד של בצק. עובדים עם מערוך עד שהבצק דק מאד.
    • מורחים בנדיבות חמאה על הבצק ומפזרים מעל תערובת סוכר וקינמון.
    • חותכים פסים מבצק ומגלגלים כל פס בצק לשבלול.
    • כל שבלול שמים בתבנית אפייה רחוקים אחד מהשני.
    • מורחים ביצה טרופה על השבלולים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
    • מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים. 
    • הריח שימלא את הבית - יהיה משכר!
    • בזמן שהתבניות בתנור תכינו את סירופ הסוכר. שמים על האש את הסוכר עם המים, סוכר וניל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים עשר דקות ומכבים את האש.
    • כשהבולה יוצאים מהתנור, מורחים סירופ סוכר על הבולה. ח ל ו ם!!
    Keyword שושני שמרים קינמון שבדיות BULLE