Go Back Email Link
מרק בורשט עם בשר

מרק בורשט עם בשר

סוויט דולי
מרק חמצמץ מתוק נוסטלגי בטעם של פעם
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול/אפייה 1 שעות
זמן כולל 1 שעות 30 דקות
סוג מנה מתכונים למרקים
מטבח מטבח אירופאי

מה צריך
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 500 גרם בשר בקר - כתף
  • 2 סלק חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • חצי לימון סחוט - מיץ
  • כף סוכר
  • כפית מלח(אפשר יותר לפי הטעם)
  • כפית פלפל שחור (אפשר יותר לפי הטעם)
  • 5 כוסות מים

איך מכינים
 

  • חותכים את הבשר לקוביות
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו
  • כשהשמן חם, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותם מכל הצדדים
  • מוסיפים מים שיכסו את הבשר, מוסיפים מלח, פלפל שחור מביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה- שעה ורבע עד שהבשר מתרכך
  • מוסיפים את המלח, פלפל שחור, לימון וסוכר
  • מוסיפים את הסלק, הגזר ותפוחי האדמה ומבשלים עוד כשעה על האש לאט לאט
  • הסלק יצבע את המרק בצבע נהדר וגם הירקות יקבלו את הצבע של הסלק
  • נותנים למרק להתבשל על אש נמוכה עד שהירקות רכים
  • מרק בטעם של פעם.
Keyword מרק בורשט עם בשר