בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר. בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המיקסר, "אספתי" את הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו נראה בדיוק כמו בתמונה.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.הפעם אני הלכתי על לילה במקרר. בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד. חצי יהיה עם שוקולד, השני סוכר חום עם קינמון ואגוזים טחונים.
הכנת מיס שוקולד:
מרדדים הבצק לריבוע, מורחים את השוקולד על הבצק, עם סכין חורצים קוים ומתחילים לגלגל כמו בתמונה למעלה. אם בחרתם שני סוגי ממרחים, תגלגלו פס ראשון, דלגו לסוג השני ושוב חזרו לראשון. ככה עד שמיס שוקולד הופכת לשבלול שמנמן. מעבירים לתבנית אפיה.
הכנת מיס שנק:
מרדדים הבצק לריבוע, מורחים 2 כפות חמאה מומסת על הבצק ועליו מפזרים סוכר חום, קינמון ואגוזים. באותו אופן מגלגלים את הבצק עד שמיס שנק הופכת אף היא לשבלול שמנמן ומעבירים לתבנית אפיה.
בשלב הזה – מורחים ביצה טרופה על שני השבלולים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים. הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה הורס!
בינתיים מכינים זיגוג שימרח על העוגה בצאתה מהתנור.בסיר שמים את הסוכר המים ומקל וניל, מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש מבשלים מספר דקות ומורידים מהאש.כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על העוגות ומעכשיו אני לא אחראית לקלוריות שלכם אלוהים כמה שהן הורסות! לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.