Go Back Email Link
מג'דרה קינואה ועדשים שחורות

מג'דרה קינואה ועדשים שחורות

סוויט דולי
מג'דרה קינואה אדומה ועדשים שחורות טבעונית ונהדרת
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים בסיר אחד
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 כוס קינואה אדומה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצל
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • חצי כוס כוסברה - מי שאוהב לפזור מעל

Instructions
 

  • שמים בסיר את הקינואה האדומה, מכסים אותה במים ומבשלים כרבע שעה-עשרים דקות עד שהיא מתרככת
  • כשהמים מתאדים, עם מזלג מערבבים את הקינואה
  • בינתיים, יוצקים שמן לסיר קוצצים את הבצלים ומאדים אותם היטב
  • כשהבצל משחים, תוציאו מחצית מהכמות הבצל ותשימו בצד, בסוף נפזר את הבצל על המג'דרה מלמעלה
  • שוטפים את העדשים השחורות היטב, מסננים את המים ומוסיפים לבצל שהשחים מעט
  • מטגנים הכל ביחד, מוסיפים מלח, פלפל שחור ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים כחצי שעה או עד שהמים מתאדים
  • כשהעדשים מוכנות וגם הקינואה, מעבירים את הקינואה לסיר עם העדשים
  • מוסיפים את הראס אל חנות ומערבבים הכל ביחד ומבשלים כעשר דקות לערבוב כל הטעמים
  • מורידים מהאש, מפזרים מעל את הבצל המטוגן, מגישים ורואים את הלסת נשמטת לאנשים.
  • מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה קצוצה מעל, תהנו אהובות ואהובים
Keyword מג'דרה קינואה ועדשים שחורות