Go Back Email Link
לחם זיתים מהיר הכנה

לחם זיתים מהיר הכנה

סוויט דולי
לחם זיתים מהיר הכנה שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 1 hr
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 1 ביצה
  • רבע כפית מלח
  • 3 כוסות קמח
  • 2 כוס זיתים פרוסים

Instructions
 

  • שמים בקערה את המים והשמרים ומערבבים
  • מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים
  • מוסיפים ביצה ומלח מערבבים
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה, העיסה מאד רכה
  • מרוקנים את הזיתים מהמים ומוסיפים לבלילה
  • מערבבים הכל ביחד
  • משמנים תבנית, מרטיבים את הידיים ומעבירים את התערובת לתבנית
  • משאירים להתפחה עשרים דקות
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים אחרי 20 דקות את הלחם
  • אופים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהלחם משחים ומוכן
  • מוציאים ויוצקים עליו מעט שמן זית
  • נותנים לו להתקרר קצת והיידה - טועמים. הוא טעים אש!
Keyword לחם זיתים מהיר הכנה