בקערת מיקסר שמים את החלמונים עם הסוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד.
שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש
כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס
אחרי שהקצף של החלמונים בהיר, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר
כוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות,
מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב
מערבבים כל הזמן
ממשיכים לערבב עד שהעיסה ממש אבל ממש מסמיכה
מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
כשהחמאה נמסה ויש לנו בלילה אחידה מעבירים את הקערה למקרר לקירור לכמה שעות, כדי שהקרם יתייצב או
נותנים לקרם הפטיסייר להתקרר מעט ומעבירים לקופסת איחסון, לכסות ו למקרר.
קרם פטיסייר מושלם!