Go Back Email Link
חלת בשר עם צנוברים בצק עלים

חלת בשר עם צנוברים בצק עלים

סוויט דולי
חלת בשר עם צנוברים בצק עלים שיכולה לשמש גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 1 חבילת בצק עלים של שימרית
  • 100 גרם צנוברים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית בהרט
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • מכינים את הבשר
  • יוצקים שמן לתבנית מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים
  • כשהבצל משחים מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים היטב
  • מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל, שום, בהרט ומערבבים כל הזמן עם המזלג לפורר את הבשר
  • כשהבשר מוכן מוסיפים את הצנוברים ומערבבים הכל ביחד
  • נותנים לבשר להתבשל עוד כחמש דקות, מורידים מהאש ומקררים
  • מוציאים מהמקרר את בצק העלים של שימרית פותחים אותו לאורך
  • מסמנים על הבצק שני פסים, שליש לכל מלבן אבל לא חותכים
  • בחלק האמצעי של הבצק, באמצע, מניחים את הבשר שהתקרר עם הצנוברים
  • משני הצדדים חותכים פסים לאורך הבצק, שימו לב שהפסים יהיו מקבילים
  • את הריבוע האמצעי של הבצק למטה מכסים את הבשר עם הבצק
  • וגם את הריבוע התחתון מכסים את הבצק ומתחילים לעטוף את הבשר עם הפסים
  • פעם פס מצד ימין ופעם פס בצק מצד שמאל ומהדקים בקצוות
  • עוטפים את כל הבשר עם עלי הבצק
  • מורידים את השאריות, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום למעלה
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים לכשלושים דקות עד שהבצק משחים
  • מוציאים מגישים על צלחת ארוכה ומרשימה ויש לכם חלת בשר עם צנוברים מושלמת לחג. בתיאבון.
Keyword חלת בשר עם צנוברים בצק עלים