Go Back Email Link
מתכון לחמין טבעוני מושלם

חמין טבעוני הכי טעים שאכלתם

סוויט דולי
חמין טבעוני הכי טעים שאכלתם סיר מלא באהבה
Prep Time 50 minutes
Cook Time 7 hours
50 minutes
Total Time 6 hours
Course מתכונים טבעוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 כפות שמן
  • 2 בצל
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה בשמן
  • 1 כפית צ'ילי - לא חייבים
  • 1 כף כורכום
  • 5 תפוחי אדמה
  • 3 גזר
  • 1 בטטה
  • 1 דלעת ערמונים
  • 2 כוסות שעועית אדומה ושחורה
  • 1 כוס חומוס
  • 1 כוס חיטה
  • 1 כוס גריסים
  • 4 קלחי תירס
  • 5 כוסות מים

Instructions
 

  • משרים לילה לפני את השעועית, חטה, חומוס, וגריסים כל אחד בקערה נפרדת
  • בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
  • יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
  • כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
  • מוסיפים את התבלינים, את המלח, פלפל וכל שאר התבלינים ומרתיחים
  • נותנים למים להתבשל עם התבלינים
  • קולפים את הירקות לריבועים.
  • את דלעת הערמונים, מורידים לה את הראש ומנקים עם כפית את כל הגרעינים מבתוכו
  • את התירס מקלפים וחותכים לרבעים
  • מתחילים להוסיף לסיר את המצרכים שלנו
  • מוסיפים, את השעועית, תפוחי אדמה וגזר לפזר מסביב
  • מוסיפים את החיטה, גריסים, חומוס
  • את דלעת הערמונים אפשר למלא בגריסים ולהטמין בין הירקות
  • מוסיפים מים שהתבשיל יכוסה במים
  • מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
  • מוסיפים את קלחי התירס למעלה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות
  • סוגרים את הסיר ומשאירים את החמין כל הלילה בתנור
  • ממליצה לפחות אחרי כמה שעות לבדוק אם המים עדיין שם כדי שהחמין לא יתייבש ואולי כדאי להוסיף עוד כחצי כוס מים.
  • בבוקר יהיה לכם חמין טבעוני טעים אש! בתיאבון
Keyword חמין טבעוני הכי טעים שאכלתם