משרים לילה לפני את השעועית, חטה, חומוס, וגריסים כל אחד בקערה נפרדת
בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
מוסיפים את התבלינים, את המלח, פלפל וכל שאר התבלינים ומרתיחים
נותנים למים להתבשל עם התבלינים
קולפים את הירקות לריבועים.
את דלעת הערמונים, מורידים לה את הראש ומנקים עם כפית את כל הגרעינים מבתוכו
את התירס מקלפים וחותכים לרבעים
מתחילים להוסיף לסיר את המצרכים שלנו
מוסיפים, את השעועית, תפוחי אדמה וגזר לפזר מסביב
מוסיפים את החיטה, גריסים, חומוס
את דלעת הערמונים אפשר למלא בגריסים ולהטמין בין הירקות
מוסיפים מים שהתבשיל יכוסה במים
מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
מוסיפים את קלחי התירס למעלה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות
סוגרים את הסיר ומשאירים את החמין כל הלילה בתנור
ממליצה לפחות אחרי כמה שעות לבדוק אם המים עדיין שם כדי שהחמין לא יתייבש ואולי כדאי להוסיף עוד כחצי כוס מים.
בבוקר יהיה לכם חמין טבעוני טעים אש! בתיאבון