Go Back Email Link
ירקות ממולאים ברוטב עגבניות טעים אש!

ירקות ממולאים ברוטב עגבניות עשיר במיוחד

סוויט דולי
ירקות ממולאים ברוטב עגבניות עשיר במיוחד ויש גם גירסה צמחונית
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לארוחת צהריים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 עגבניות
  • 5 פלפלים

רוטב עגבניות

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות מרוכז במיוחד
  • 4 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות מים

מילוי תערובת עם בשר

  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 שקית פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • רבע כפית מוסקט טחון
  • 1 כף רסק עגבניות מרוכז
  • 1 ביצה

מילוי צמחוני

  • 1 כוס אורז + תערובת פטרוזיליה עם השום והבצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • מתחילים עם הרוטב
  • יוצקים לסיר שמן, פורסים פרוסות שום ומטגנים קלות
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות, מים מלח ופלפל ומערבבים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכינים את הירקות והבשר
  • מערבבים את תערובת הבשר
  • טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה עם הבצל והשום עד שהכל דק דק
  • מוסיפים לתערובת הבשר, אם אתם הולכים לעשות גם גירסה צמחונית, תשמרו בצד חלק מתערובת הירוקים
  • מוסיפים לבשר כוס ירוקים מלח ופלפל שחור, ביצה ומערבבים הכל ביחד
  • מרוקנים את הירקות, את תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לחצי
  • מורידים את הראש של הפלפלים ומנקים את הפלפלים מגרעינים
  • את העגבניות, חותכים עם סכין את הליבה ומרוקנים את העגבניה
  • ממלאים את הירקות בתערובת הבשר
  • לפני שמכניסים לסיר, חורצים פסים בירקות למטה ומעבירים לסיר עם הרוטב
  • מכניסים את הירקות וממלאים אותם ברוטב, מסדרים את הירקות בסיר.

גירסה צמחונית

  • שוטפים כוס אורז ומערבבים עם תערובת הפטרוזיליה הקצוצה עם השום והבצל
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים, ממלאים את הירקות בתערובת ומכניסים לסיר
  • כשכל הירקות בסיר, מביאים לרתיחה, אפשר לכסות את הפלפלים עם כיסוי
  • לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שהתבשיל מוכן.
  • הרוטב טעים אש ויש לכם סיר ממולאים משובח! בתיאבון
Keyword ירקות ממולאים ברוטב עגבניות עשיר במיוחד