Go Back Email Link
כיסוני שטרודל ברוטב וניל

כיסוני שטרודל ברוטב וניל

סוויט דולי
כיסוני שטרודל ברוטב וניל שאוכלים עם כף כמה שהם טעימים
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course מתכונים צמחוניים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 1 קופסת כיסונים שימרית
  • 50 גרם חמאה
  • 3 תפוחי עץ
  • 1 כף סוכר חום
  • רבע כפית קינמון
  • 1 כוס מים/חלב

רוטב וניל

  • 2 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1 וחצי כוס חלב
  • 1 כף קורנפלור

Instructions
 

  • מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
  • במחבת שמים את החמאה עם הסוכר החום והקינמון ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס
  • מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילת הסוכר והחמאה ומערבבים
  • מבשלים כעשר דקות עד שהתפוחים רכים, מורידים ומקררים, שומרים את המחבת
  • לוקחים כיסון שמים כפית מתערובת התפוחים, מרטיבים עם מים את שולי הכיסון
  • סוגרים באמצע, מקפלים קצה אחד פנימה, וגם את הקצה השני וסוגרים עם מים את הכיסון
  • ככה מכינים את כל הכיסונים
  • שמים כף חמאה במחבת שהכנו את התפוחים וממיסים אותה, מניחים את הכיסונים ומטגנים
  • לאחר מספר דקות מוסיפים כוס חלב או מים למחבת, המים יתערבבו עם תערובת הסוכר החום והקינמון וזה בסדר
  • מכסים את הסיר. מבשלים את הכיסונים כעשר דקות עד שהם רכים. מעבירים לצלחת הגשה.

רוטב וניל

  • מערבבים היטב את החלמונים עם הסוכר עד שהחלמונים נעשים בהירים
  • מערבבים את החלב עם כף קורנפלור ומעבירים לסיר לחימום ומערבבים כל הזמן
  • מוסיפים את מקל הוניל לחלב
  • כשהחלב מתחיל להסמיך, מורידים מהאש, מעבירים כף או שתיים לחלמונים ומערבבים ביחד, שהחלמונים יתערבבו עם החלב, השוואת טמפרטורות קוראים לזה
  • לתוך הסיר עם החלב מוסיפים את החלמונים וכל הזמן מערבבים
  • אחרי כמה דקות הרוטב יסמיך ויהיה מוכן
  • איך יודעים שהרוטב מוכן? טובלים כף ברוטב ועושים "שביל" אם השביל נשאר סימן שהרוטב מוכן
  • מורידים מהאש
  • על צלחת הגשה יוצקים מהרוטב ומניחים את כיסוני השטרודל. ואו. אתם תהנו. בתיאבון
Keyword כיסוני שטרודל ברוטב וניל