Go Back Email Link
כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

סוויט דולי
כרוב ממולא ברוטב לימון ושום סיר חגיגי וטעים לחג
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים לממולאים
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

מילוי הבשר והאורז

  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 כוס אורז - חצי בישול
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות

רוטב לסיר

  • 1 כרוב לבן
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 מיץ לימון סחוט מלימון 1
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות נענע מיובשת
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

הכנת המילוי

  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים בצל קצוץ ומאדים את הבצל עד לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר, מפוררים אותו ומטגנים
  • מוסיפים, מלח פלפל שחור ושום ומערבבים עד שהבשר מוכן. כשהבשר מוכן שמים בצד
  • מבשלים כוס אורז עם 2 כוסות מים מעט שמן וכפית מלח
  • מבשלים את האורז חצי בישול, שלא יהיה רך מדי
  • מקררים את האורז ומעבירים לקערה עם הבשר ומערבבים הכל ביחד

הכרוב

  • עם סכין חותכים מסביב לליבת הכרוב, מסביב לשורש שבאמצע הכרוב ומוציאים את ליבת הכרוב.
  • מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מעבירים את הכרוב לסיר
  • מבשלים את הכרוב כרבע שעה עד שהעלים מתרככים
  • לאחר מספר דקות הופכים את הכרוב כש"החור" כלפי מעלה,ככה נוכל להוציא את העלים
  • מוציאים את הכרוב מהמים הרותחים ועם מזלג בזהירות מפרקים את העלים

רוטב לסיר

  • יוצקים שמן זית לסיר, מוסיפים כף או שתיים מיץ לימון, שיני שום, מלח, נענע מיובשת פטרוזיליה ,מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה
  • קוצצים פרוסות מכמה עלי כרוב ומפזרים בתוך הרוטב
  • לוקחים עלה, פורסים אותו, שמים כף מהמלית, מקפלים כלפי מטה, מכסים את המלית, מקפלים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף.
  • מניחים את הכרוב המגולגל בצד וממשיכים לגלגל את כל עלי הכרוב
  • כשסיימנו, שמים את העלים הממולאים צמודים ועם תחתית הסגירה למטה.
  • מצמידים את הכרובים אחד לשני וממלאים את הסיר
  • מפזרים על הכרוב הממולא, שיני שום נוספים, נענע מיובשת, מלח ופלפל שחור
  • סוחטים לימון ואפילו שניים תלוי כמה אתם אוהבים ומכסים במים
  • טועמים, לראות שהטעמים מתאימים ואם צריך משפרים טעמים
  • מניחים על עלי הכרוב מכסה קטן יותר או צלחת כדי שהכרוב לא יזוז
  • מביאים את הסיר לרתיחה, אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהכרוב מוכן. בתיאבון!
Keyword כרוב ממולא ברוטב לימון ושום