Go Back Email Link
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

סוויט דולי
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה בנוסח צמחוני-פרווה, יש גם גירסה אפויה, לביבות נהדרות לחנוכה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 10-12 עלים של מנגולד
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 ביצה
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

Instructions
 

  • שוטפים את עלי המנגולד היטב חוצצים לחצי, לא משתמשים בגבעולים הלבנים. מעבירים למיקרו ומאדים כדקה או שתיים תלוי בחוזק המיקרו שלכם את העלים המאודים קוצצים דק-דק, אפשר במעבד מזון.
  • את תפוח האדמה מגרדים במגרדה או במעבד מזון, סוחטים ומעברים לקערה.
  • מוסיפים את עלי המנגולד. מוסיפים ביצה, מלח, פלפל, פירורי לחם וקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
  • יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם. אחרי מספר דקות הופכים את הקציצות לצד השני. לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג.

גירסה אפויה –

  • לאחר ערבוב כל החומרים, משמנים תבנית אפיה, מרססים עם ספריי שמן ומניחים את הקציצות. לתנור חם, שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות ואופים כעשרים דקות עד חצי שעה, תלוי בחוזק התנור, הופכים לצד השני, אופים עוד עשר דקות וזהו. הלביבות מוכנות.

גירסה ללא גלוטן –

  • יש להשתמש בקמח קונדיטור1 כוס קמח קונדיטור במקום הקמח ופרורי הלחם.
  • חג חנוכה שמח אהובות ואהובים!
Keyword לביבות