מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
מוסיפים המלח ומערבבים היטב
מוסיפים מים ומערבבים היטב היטב עד לקבלת סמיכות כמו טחינה אבל ממש סמיכה
את העיסה המוכנה לעטוף בניילון ולאחסן במשך כשעה עד שהעיסה תופחת
בינתיים תכינו את סירופ הסוכר, שמים את כל המצרכים בסיר, מביאים לרתיחה,
כשהסירופ רותח, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש עד שבע דקות.
כשהעיסה תפחה, מוציאים את הקערה ומערבבים את העיסה שוב להוצאת האויר.
לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק.
כשהשמן חם, עם כפית טבולה מעט בשמן, ליצור עיגולים ולהזליף לתוך השמן החם.
אפשר עם שקית זילוף או כף גלידה משומנת
תשחקו עם החום של השמן שהסופגניות לא ישרפו
מטגנים במהירות משני הצדדים, מוציאים עם כף מספר אחת את הסופגניות מהשמן
עם כף חדשה ונקיה מעבירים לקערת הסירופ וטובלים אותם היטב
הסירופ צריך להיות קר והסופגניות קרות
בצורה הזו לטגן את כל הסופגניות עד שנגמרת הבלילה
מגישים לשולחן, מתחילים לטעום ואחרי כל ביס אומרים - איזה סיום מושלם לחנוכה. חג שמח!