Go Back Email Link
לחם חלב רך כמו עננים

לחם חלב רך כמו עננים

סוויט דולי
לחם חלב רך במיוחד כמו עננים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לחלות ולחם
Cuisine מטבח יפני

Ingredients
  

  • 1 כוס חלב
  • רבע כוס חלב מרוכז
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 400 גרם קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה

למריחה על הלחם

  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב

Instructions
 

שמים בקערה חלב, חלב מרוכז, ביצה, סוכר, שמרים ומערבבים הכל ביחד

  • בקערת המיקסר מוסיפים קמח ומלח ומערבבים
  • מוסיפים לתערובת את בלילת החלב ונותנים למיקסר לעבוד
  • אחרי שיש בלילה אחידה מוסיפים חמאה
  • נותנים למיקסר לעבוד כשבע עד עשר דקות עד לקבלת בצק רך
  • מעבירים למשטח עבודה יוצרים כדור רך
  • משמנים תבנית, מעבירים את הכדור לתבנית ולהתפחה
  • מתפיחים כשעה עד שעה וחצי עד שהכדור מכפיל את נפחו
  • מוציאים מההתפחה, מוציאים את האויר מהבצק
  • לשים היטב ומחלקים את הבצק לשני חלקים
  • משטחים את החלק הראשון ומרדדים עם מערוך דק דוק
  • מגלגלים לרולדה ארוכה את הבצק ומגלגלים היטב
  • חותכים את הבצק לחמישה עד שבעה חלקים
  • משמנים תבנית ומעבירים את הלחם להתפחה שניה
  • מתפיחים כשלושים דקות נוספות
  • ככה מכינים גם את כיכר הלחם השנייה
  • מערבבים בקערה קטנה חלב וביצה לבלילה אחידה
  • אחרי שהלחם תפח מורחים את הלחמים עם התערובת בנדיבות
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלחמים
  • אופים כארבעים עד חמישים דקות עד שהלחמים משחימים
  • אחרי האפייה מעבירים לרשת צינון
  • וזה השלב שאפשר להתענג על הלחם. תהנו!
Keyword לחם חלב רך כמו עננים