בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים את המלח ומערבבים
מוסיפים את השמן ומערבבים
מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד לפחות עשר דקות עד שהבצק נתלה על וו הלישה
מוציאים את הבצק מהמיקסר מעבירים לקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים
לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האויר מרדדים לרולדה ארוכה ומחלקים לכדורים
מודדים, כל כדור 50 גרם ומחלקים לכדורים שווים
כל כדור פותחים עם מערוך ומרדדים
שמים באמצע כפית ממרח השחר ואוספים את הבצק מסביב
הופכים את הלחמניה ומכדררים אותה בתוך כף היד ללחמניה עגולה
בתוך הלחמניה נועצים מקל קינמון
מעבירים את הלחמניות לתבנית שקעים
מורחים ביצה טרופה על גבי הבצק
נותנים לתבנית לעמוד עוד כחצי שעה להתפחה נוספת
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית עם הלחמניות ואופים כשלושים דקות עד שהלחמניות משחימות ומוכנות
מוציאים מהתנור, מוהלים במים כף דבש ומורחים על הלחמניות.
הלחמניות רכות בטירוף! וכשפותחים אותן הן מלאות בממרח השחר, הפתעה נפלאה. שיהיה חג שמח וטעים!