Go Back Email Link
לינזר טורטה פרווה מושלם

לינזר טורטה פרווה מושלם

סוויט דולי
לינזר טורטה פרווה מושלם העוגה האוסטרית הנהדרת
Prep Time 50 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 200 גרם נטורינה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • כוס וחצי קמח
  • 1 כוס ריבה

Instructions
 

  • שמים במיקסר את הנטורינה עם הסוכר והסוכר וניל, גרידת לימון וביצה ועם וו גיטרה מערבבים לתערובת אחידה
  • מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים לעיסה אחידה
  • מקמחים משטח עבודה מעבירים את הבצק ומהדקים אותו למיקשה אחידה
  • עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה
  • מוציאים, מחלקים לשלושת רבעים ורבע, אחד לתחתית והשני לפסים מעל
  • על נייר אפייה מרדדים את הבצק לגודל התבנית
  • מכינים את תבנית הפאי והופכים את הבצק כשהנייר למעלה לתבנית
  • מקלפים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית, עם האצבעות מצמידים את הבצק לשוליים הפנימיים. עם סכין או עם היד חותכים את שאריות הבצק.
  • שמים את התבנית במקרר לעשר דקות
  • מוציאים, מורחים שכבת ריבה נדיבה על הבצק ומחזירים למקרר בינתיים
  • את החלק השני של הבצק מרדדים לבצק דק ומכניסים למקרר שיתקרר. ככה יהיה יותר קל לחתוך את הפסים.
  • חותכים פסים ושמים על העוגה שתי וערב.
  • גם אם נקרע לכם בדרך הפס, אל תתרגשו. תוסיפו עד חתיכת בצק ותאמינו לי, זה יהיה נפלא גם ככה
  • אם נשאר לכם בצק, אפשר לקרוץ פרחים ולקשט מסביב
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה אופים כשלושים-שלושים וחמש דקות עד שהעוגה משחימה
  • מוציאים, מקררים וניתן לפזר כמובן אבקת סוכר מעל. תהנו. בתיאבון!
Keyword לינזר טורטה פרווה מושלם