Go Back Email Link
מאפה גבינות ותרד מבצק פילו

מאפה גבינות ותרד מבצק פילו

סוויט דולי
מאפה גבינות ותרד מבצק פילו שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 48 minutes
Course מתכונים לבורקס
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה פילו של שימרית
  • רבע כוס שמן
  • 500 גרם תרד
  • 100 גרם גבינה מלוחה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • חצי כוס חלב

Instructions
 

  • משמנים תבנית, משמנים 2-3 דפי פילו ומצפים את תחתית התבנית
  • לוקחים עלה ולא מורחים עליו שמן, מקפלים למניפה ומגלגלים לעיגול
  • מניחים את העיגול במרכז התבנית
  • את יתר עלי הפילו מקפלים ומניחים מסביב לעיגול בצורה עגולה
  • אפשר להשאיר 2 דפים כדי להוסיף אותם בסוף
  • משמנים את דפי הפילו ומכניסים לאפייה בתנור לעשר דקות, לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
  • מכינים את הבלילה, קוצצים את התרד קצוץ, מוסיפים גבינה מלוחה מגורדת
  • את הביצים והחלב מערבבים ביחד ומוסיפים לתערובת התרד והגבינה
  • מערבבים לבלילה אחידה, מוציאים את התבנית מהתנור
  • עם כף ממלאים את העיגול הראשי בתערובת ואחרי זה פס אחרי פס ממלאים את הרווחים בתערובת התרד והגבינות
  • אחרי שיצקתם בזהירות, והשארתם דפים לסוף
  • קפלו לצורת מניפה ותוסיפו בין שכבות הבצק כשדפי הפילו יבלטו מעל התערובות
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים דקות עד שהדפים משחמים
  • מוציאים, מקררים ממש קצת ומגישים. בתיאבון!
Keyword מאפה גבינות ותרד מבצק פילו