פותחים את עלי הפילו על משטח העבודה ומשאירים דף אחד לעבודה
מכינים תערובת גבינות מהגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים הכל ביחד
מערבבים לבלילה אחידה את התערובת
משמנים דף פילו ומורחים שכבה דקה של גבינה על מחצית מהדף
את החצי השני מכסים על הגבינה ומהדקים היטב
חותכים את המלבן לשלושה חלקים וכל חלק מכווצים למניפות
אפשר להשתמש בדף אחד או שניים אבל התהליך הוא אותו דבר
משמנים את הדף, מורחים שכבת גבינה, מכסים עם החצי השני של דף הפילו
מהדקים היטב, חותכים לשלוש ומכווצים למניפה
משמנים תבנית אפייה ומעבירים את המניפות לתבנית בצורת פרח
ככה מסדרים את כל המניפות בתבנית
את הביצה הנוספת טורפים ומצפים את הבורקס עם ביצה טרופה היטב מכל הצדדים
מפזרים שומשום מעל
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס ואופים כשלושים דקות עד שעלי הפילו משחימים
מוציאים מוסיפים סלט וביצים קשות ויש לכם ארוחה נפלאה. בתיאבון.