Go Back Email Link
מניפות בורקס גבינות מעלי פילו

מניפות בורקס גבינות מעלי פילו

סוויט דולי
מניפות בורקס גבינות מעלי פילו פריך ונהדר
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לארוחת ערב
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילת עלי פילו שימרית
  • 200 גרם גבינה מלוחה
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • 2 ביצה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • פותחים את עלי הפילו על משטח העבודה ומשאירים דף אחד לעבודה
  • מכינים תערובת גבינות מהגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים הכל ביחד
  • מערבבים לבלילה אחידה את התערובת
  • משמנים דף פילו ומורחים שכבה דקה של גבינה על מחצית מהדף
  • את החצי השני מכסים על הגבינה ומהדקים היטב
  • חותכים את המלבן לשלושה חלקים וכל חלק מכווצים למניפות
  • אפשר להשתמש בדף אחד או שניים אבל התהליך הוא אותו דבר
  • משמנים את הדף, מורחים שכבת גבינה, מכסים עם החצי השני של דף הפילו
  • מהדקים היטב, חותכים לשלוש ומכווצים למניפה
  • משמנים תבנית אפייה ומעבירים את המניפות לתבנית בצורת פרח
  • ככה מסדרים את כל המניפות בתבנית
  • את הביצה הנוספת טורפים ומצפים את הבורקס עם ביצה טרופה היטב מכל הצדדים
  • מפזרים שומשום מעל
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס ואופים כשלושים דקות עד שעלי הפילו משחימים
  • מוציאים מוסיפים סלט וביצים קשות ויש לכם ארוחה נפלאה. בתיאבון.
Keyword מניפות בורקס גבינות מעלי פילו