Go Back Email Link
מניפות תפוחי אדמה קריספיים בתנור

מניפות תפוחי אדמה קריספיים בתנור

סוויט דולי
מניפות תפוחי אדמה קריספיים בתנור קריספי מבחוץ רכות מבפנים
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים לתפוחי אדמה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 תפוחי אדמה
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 גבעול רוזמרין או טימין

Instructions
 

  • שוטפים את תפוחי האדמה, אין צורך לקלף
  • מניחים שני שיפודים על משטח העבודה ואת תפוח האדמה על השיפודים
  • חותכים פרוסות תפוחי אדמה
  • הקיסמים עוצרים את החיתוך עד הסוף וככה נוצרת לנו מניפה
  • מערבבים בקערה את כל התבלינים היבשים עם שמן הזית לבלילה אחידה
  • משמנים תבנית קלות
  • לוקחים תפוח אדמה, טובלים אותו בבלילה ועם מברשת בין השכבות מברישים את תפוחי האדמה
  • ככה מכינים את כל תפוחי האדמה ושמים בתבנית
  • מניחים על תפוחי האדמה עלה רוזמין או טימין, מכסים את תפוחי האדמה בנייר כסף
  • לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את תפוחי האדמה ואופים כשעה
  • אחרי שעה, מורידים את הכיסוי, עם מברשת מורחים את תפוחי האדמה בנוזלים שבתבנית
  • ונותנים לתפוחי האדמה להשחים עוד כחצי שעה. הם נהדרים!
Keyword מניפות תפוחי אדמה קריספיים בתנור