Go Back Email Link
מרק במיה וכיסוני בשר

מרק במיה וכיסוני בשר

סוויט דולי
מרק במיה וכיסוני בשר מרק מופלא בטעמו
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 8 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק כיסונים של שימרית
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית בהרט

מרק במיה

  • 600 גרם במיה
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • קודם מכינים את מרק הבמיה
  • שוטפים את הבמיה ומייבשים אותה היטב. קוטמים את הראש של הבמיה ומנגבים שוב במפיות נייר. תייבשו היטב.
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומאדים את הבצל לצבע לבן
  • מוסיפים את הבמיה לבצל ומטגנים מספר דקות
  • בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות וכוס מים, מוסיפים מלח פלפל, לימון ומערבבים לבלילה אחידה
  • יוצקים את רסק העגבניות על הבמיה. מערבבים. מוסיפים את יתר המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהבמיה רכה
  • בינתיים מכינים את כיסוני הבשר
  • פותחים את הקופסה, לוקחים כיסון בשר ושמים כפית של בשר טחון באמצע
  • עם האצבעות מקפלים את הבצק היטב מסביב. תרטיבו את האצבעות זה ילך בקלות
  • לוקחים עוד כיסון, מניחים עליו את הכיסון הממולא, מורחים מסביב עם האצבע מים ומקפלים את הבצק שוב על הכיסון
  • יוצרים צורת עיגול. כשהידיים רטובות, הבצק פשוט נוח לעבודה.
  • ככה ממלאים את כל הכיסונים בבשר ומניחים על משטח עבודה.
  • כשהמרק מוכן, תטעמו לבדיקת טעמים, אולי צריך מלח או עוד לימון
  • ולאט לאט מחליקים את כיסוני הבשר לתוך המרק
  • כשכל הכיסונים בסיר, מנענעים את הסיר ונותנים לכיסונים להתבשל
  • עם כף אפשר ליצוק מרק על הכיסנים
  • מבשלים כעשר דקות-15 דקות, והכיסונים מוכנים. מגישים חם. מרק מעולה!
Keyword מרק במיה וכיסוני בשר