מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום
סוויט דולי
מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום, קינוח טבעוני מרהיב ביופיו לחג
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 18 minutes mins
Total Time 36 minutes mins
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי
- 8 אגסים
- 3 כוסות יין אדום יבש
- 2 כוסות מים
- חצי כוס מיץ תפוזים
- חצי כוס סוכר
- רבע כפית קינמון
- 1 מקל וניל
שוטפים את האגסים, קולפים את הקליפה אולם משאירים את העוקץ למעלה
חותכים את תחתית האגס, כדי שהאגס יוכל לעמוד יציב בתוך הסיר
יוצקים לסיר את היין, המים, מיץ התפוזים, הסוכר, חוצים את מקל הוניל
מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה
כשהתבשיל רותח, מכניסים פנימה את האגסים ומביאים שוב לרתיחה
לאחר שהנוזל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות
לאחר עשרים דקות, מורידים מהאש ומקררים את האגסים יחד עם הנוזל
מגישים קר! ניתן לשמור כשבוע במקרר בכלי סגור עם הנוזלים. חג שמח!
Keyword מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום