Go Back Email Link
מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום

מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום

סוויט דולי
מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום, קינוח טבעוני מרהיב ביופיו לחג
Prep Time 20 minutes
Cook Time 18 minutes
Total Time 36 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 8 אגסים
  • 3 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כוסות מים
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כפית קינמון
  • 1 מקל וניל

Instructions
 

  • שוטפים את האגסים, קולפים את הקליפה אולם משאירים את העוקץ למעלה
  • חותכים את תחתית האגס, כדי שהאגס יוכל לעמוד יציב בתוך הסיר
  • יוצקים לסיר את היין, המים, מיץ התפוזים, הסוכר, חוצים את מקל הוניל
  • מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה
  • כשהתבשיל רותח, מכניסים פנימה את האגסים ומביאים שוב לרתיחה
  • לאחר שהנוזל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות
  • לאחר עשרים דקות, מורידים מהאש ומקררים את האגסים יחד עם הנוזל
  • מגישים קר! ניתן לשמור כשבוע במקרר בכלי סגור עם הנוזלים. חג שמח!
Keyword מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום