Go Back Email Link
מתכון להפרשת חלה ברכות והסברים

מתכון להפרשת חלה ברכות והסברים

סוויט דולי
מתכון להפרשת חלה ברכות והסברים להפרשת חלה עם בקשות לסגולה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 קילו קמח
  • 4 כפות שמרים
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1 כוס שמן
  • 5 כוסות מים

לציפוי מעל

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • מנפים את הקמח היטב
  • מוסיפים את השמרים ומערבבים
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים
  • מוסיפים את המלח ומערבבים
  • מוסיפים את השמן ומערבבים את הקמח ובינתיים מבקשים בקשות טובות
  • מוסיפים את המים לאט לאט לשים את הבצק
  • אפשר בשלב הזה להעביר את הבצק למיקסר להוסיף את המים לאט לאט וכל הזמן לברך
  • אחרי עשר דקות לפחות הבצק צריך להיות אחיד ורך ודביק
  • כשהבצק נתפס על וו הלישה סימן שהבצק שלנו מוכן
  • מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט, משמנים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק פנימה
  • מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק תפיחה של שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • מוציאים מהקערה ולשים להוצאת האויר
  • זה השלב שאנחנו עושים את הפרשת החלה
  • חותכים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג קטן
  • מרימים את חלק הבצק שהפרשנו ואומרים "הרי זו חלה". את הבצק שהפרשנו עוטפים בשתי שקיות ומשליכים לפח. אפשר לעטוף גם בנייר כסף ולזרוק לפח.
  • עכשיו נתחיל להכין חלות.
  • חלקו את הבצק לארבעה כדורים כדי שיהיה לכם יותר קל ותקלעו חלות או לחמניות מהבצק
  • מכינים את החלות או הלחמניות ומניחים בתבנית אפייה
  • לאחר שהחלות מוכנות מורחים ביצה טרופה על החלות וניתן לפזר שומשום
  • שמים להתפחה של חצי שעה נוספת
  • אפשר לאפות בתנור טורבו שתי תבניות ביחד
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלות ואופים כשלושים דקות עד שהיא משחימה
  • מוציאים מהתנור ומקררים.
  • אמן שכל השבויים יחזרו בשלום הביתה, רפואה שלמה לכל הפצועים ורק בשורות טובות לכולנו, אמן.
Keyword מתכון להפרשת חלה ברכות והסברים