Go Back Email Link
מתכון לחמין חיטה ותפוחי אדמה

מתכון לחמין חיטה ותפוחי אדמה

סוויט דולי
מתכון לחמין חיטה ותפוחי אדמה חמין צמחוני/טבעוני
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 28 minutes
Course מתכונים לחמין
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 2 בצלים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כף גריל עוף
  • 1 ראש שום שלם
  • 5 תפוחי אדמה
  • 1 כוס חיטה
  • 1 כוס גריסים
  • 4 ביצים
  • 6 כוסות מים

Instructions
 

  • משרים לילה לפני את הקטניות במים
  • בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
  • יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
  • כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה ותבלין עוף גריל ומרתיחים
  • נותנים למים להתבשל עם התבלינים
  • מוסיפים את הקטניות לסיר
  • מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומפזרים בסיר
  • מוסיפים את ראש השום שלם לתוך הסיר
  • מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
  • מוסיפים את הביצים
  • מבשלים על אש קטנה כ5 עד 6 שעות לאט לאט
  • בודקים כל הזמן שהמים לא נגמרים
  • פותחים את הסיר לאחר כמה שעות, לוקחים כפית, טועמים, אומרים - מושלם! ויש לכם סיר חמין נהדר לחורף.
Keyword מתכון לחמין חיטה ותפוחי אדמה