משרים לילה לפני את הקטניות במים
בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה ותבלין עוף גריל ומרתיחים
נותנים למים להתבשל עם התבלינים
מוסיפים את הקטניות לסיר
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומפזרים בסיר
מוסיפים את ראש השום שלם לתוך הסיר
מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
מוסיפים את הביצים
מבשלים על אש קטנה כ5 עד 6 שעות לאט לאט
בודקים כל הזמן שהמים לא נגמרים
פותחים את הסיר לאחר כמה שעות, לוקחים כפית, טועמים, אומרים - מושלם! ויש לכם סיר חמין נהדר לחורף.