Go Back Email Link
לביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

סוויט דולי
מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 2 בטטות מבושלות
  • 2 כפות טחינה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 5 כפות קמח תופח
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • תרסיס שמן

Instructions
 

  • מבשלים את הבטטה במים או אופים אותה בתנור עם הקליפה.
  • אם אופים בתנור, שמים את הבטטה כשעה. אפשר להשאיר שלמה או לחצות באמצע. לאחר האפייה מקלפים את הבטטה. מועכים את הבטטה.
  • מוסיפים את הטחינה ומערבבים. מוסיפים את פרורי הלחם והקמח ומערבבים הכל ביחד לקבלת עיסה אחידה.
  • מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומרססים על התבנית שמן. עם ידיים רטובות יוצרים לביבות ומסדרים על התבנית אחת אחרי השניה. בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות לאפיה.
    אחרי כחצי שעה, לאחר שהשחימו,  הופכים לצד השני ואופים עוד כחצי שעה.
  • רגע! תראו מה חום התנור שלכם כי אצל בתי עשר דקות מכל צד הספיקו בשביל שהלביבות יהיו מוכנות.
  • לביבות אש!
Keyword לביבות