מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות
סוויט דולי
מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות
Prep Time 1 hour hr
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr 30 minutes mins
Course מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות
Cuisine בישול ישראלי
- 2 בטטות מבושלות
- 2 כפות טחינה
- 4 כפות פירורי לחם
- 5 כפות קמח תופח
- מלח לפי הטעם
- פלפל גרוס לפי הטעם
- תרסיס שמן
מבשלים את הבטטה במים או אופים אותה בתנור עם הקליפה.
אם אופים בתנור, שמים את הבטטה כשעה. אפשר להשאיר שלמה או לחצות באמצע. לאחר האפייה מקלפים את הבטטה. מועכים את הבטטה.
מוסיפים את הטחינה ומערבבים. מוסיפים את פרורי הלחם והקמח ומערבבים הכל ביחד לקבלת עיסה אחידה.
מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומרססים על התבנית שמן. עם ידיים רטובות יוצרים לביבות ומסדרים על התבנית אחת אחרי השניה. בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות לאפיה.אחרי כחצי שעה, לאחר שהשחימו, הופכים לצד השני ואופים עוד כחצי שעה. רגע! תראו מה חום התנור שלכם כי אצל בתי עשר דקות מכל צד הספיקו בשביל שהלביבות יהיו מוכנות.
לביבות אש!