Go Back Email Link
מתכון ללחמניות בריוש מתוקות

מתכון ללחמניות בריוש מתוקות

סוויט דולי
מתכון ללחמניות בריוש מתוקות רכות כמו עננים
Prep Time 40 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 40 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • רבע כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב פושר

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה

סירופ סוכר

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
  • מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים הכל ביחד
  • מפעילים את המיקסר ומוסיפים את החמאה הרכה
  • מוסיפים גם את הביצים לתערובת ומערבבים
  • מוסיפים בזרזיף את החלב והמיקסר עובד כל הזמן
  • הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
  • משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
  • מכסים ונותנים לבצק לתפוח כשעה שעה וחצי
  • לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק היטב ומחלקים לכדורים
  • אפשר לחלק ל-100 גרם כל כדור
  • כל כדור מרדדים ומגלגלים ללחמניה ומעבירים לתבנית
  • מסדרים בתבנית את הלחמניות ברווחים אחת מהשניה
  • נותנים להם לתפוח עוד כשעה
  • אחרי שהלחמניות תפחו מורחים בביצה טרופה לתנור שחומם מראש
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית עם לחמניות הבריוש
  • אופים כעשרים דקות עד שהן משחימות ומוציאים מהתנור
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר
  • מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
  • כשלחמניות הבריוש יוצאות המתנור מורחים אותן בסירופ הסוכר היטב
  • ונותנים להן להתקרר. או שלא. אפשר להתחיל לטעום מיד! בתיאבון
Keyword מתכון ללחמניות בריוש מתוקות