שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ונותנים לבצק להסתובב
מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
הבצק יספוג את המים ובסיום הבצק יהיה רך ודביק
כשהבצק מוכן, מוציאים את הבצק, משמנים אותו לכדי כדור
משמנים את התבנית, מחזירים את הבצק לקערת המיקסר
מכסים את התבנית ונותנים לו לתפוח כרבע שעה
אחרי רבע שעה לוקחים תבנית ויוצקים לתוכה 3 כוסות שמן
את הבצק שלנו מוציאים מהקערה ומחלקים לכדורים
שוקלים כל כדור כ-60 גרם
מכדררים את הכדור עם ידיים משומנות לכדור חלק ואחיד
מעבירים את הכדור לקערה עם השמן
ככה מכינים את כל הכדורים ומניחים בקערה עם השמן
כשהקערה מלאה, מורחים את הכדורים בשמן מכסים במגבת מטבח לרבע שעה
אחרי רבע שעה משמנים משטח אפייה כי זה הסוד של המופלטה
בינתיים מחממים מחבת על האש, שיתחמם
פותחים את הכדור מהפנימה החוצה בתנועות מהירות עם ידיים משומנות
פותחים לבצק דק דק על גבול השקוף
גם אם יש קרעים בבצק לא קרה כלום
כשהבצק דק דק מעבירים למחבת ומטגנים את המופלטה
עוברים לכדור הבא, משטחים אותו לכדי מופלטה דקה דקה
כשהמופלטה מוכנה, מעבירים לתבנית שעל האש, מניחים את המופלטה על המופלטה הקודמת
והופכים את המופלטה כדי שהמופלטה תאפה גם מהצד השני
זו השיטה. כל פעם מוסיפים מופלטה והופכים את חבילת המופלטות.
ככה מכינים את כל המופלטות
בסיום, מקפלים לחצי, את החצי מקפלים לשני משולשים, אתם יכולים למרוח חמאה ודבש
אתם יכולים לתת לאורחים שלכם לשים כמה דבש וחמאה שהם אוהבים
ושתהייה לכם מימונה נהדרת. תרבחו ותסעדו!