Go Back Email Link
מתכון למרק כרובית קטיפתי

מתכון למרק כרובית קטיפתי

סוויט דולי
מתכון למרק כרובית קטיפתי סמיך ומלטף
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • 4 כוסות מים

Instructions
 

  • בסיר, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את השום לדקה רק עד שיוצא הריח.
  • מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית וקוביות תפוח האדמה.
  • מטגנים את הכרובית עם הבצל והשום מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהכרובית מתחילה לקבל סימני צריבה
  • מוסיפים את המים הרותחים,המים צריכים רק לכסות את הירקות, לא יותר מדי כדי שהמרק לא יצא דליל
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20-25 דקות עד שהכרובית ותפוח האדמה רכים לגמרי
  • מכבים את האש. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק בתוך הסיר עד שהוא הופך לקרם חלק ומשיי ללא גושים.
  • מחזירים לאש נמוכה, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אם בחרתם להוסיף שמנת – זה הזמן. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
  • כדי שהמנה תיראה כמו במיסעדה? תשמרו 2-3 פרחי כרובית קטנים בצד, תצרבו אותם על מחבת עם קצת שמן עד שהם שחומים מאוד, ותניחו אותם מעל הקערה בזמן ההגשה. בתיאבון!