Go Back Email Link
מתכון לסופגניות עם שוקולד

מתכון לסופגניות עם שוקולד

סוויט דולי
סופגניות במילוי שוקולד ובציפוי שוקולד הורס
Prep Time 2 hours 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 3 hours
Course מתכון לסופגניות עם שוקולד
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים "שימרית"
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 50 גרם נטורינה
  • 2 כפות ברנדי
  • 3/4 כוס מים
  • ניירות אפייה גזורים לריבועים
  • שמן לטיגון

לקרם שוקולד

  • 200 גרם שוקולד
  • 1 שמנת מתוקה

Instructions
 

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים סוכר, מערבבים. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • יוצרים גומה, שמים באמצע הגומה את הביצים, נטורינה, ברנדי ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה,
  • מערבבים הכל ביחד כמה דקות ואז מוסיפים את המים.
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונעים.
  • משמנים קערה, שמים את הבצק בתוכו, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בינתיים, גוזרים נייר אפייה לריבועים עליהן יונחו הסופגניות.
  • כשהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ולשים אותו פעם נוספת.
  • מרדדים בצק לרולדה ומחלקים את הבצק לכדורים. מגלגלים את הכדורים, לכדורים קטנים ומושלמים. מניחים על ניירות האפייה בתוך תבנית גבוהה, ככה הסופגניות יוכלו לתפוח ללא חשש.
    תכסו במפית או ניילון נצמד או סתם שקית ניילון.
  • מתפיחים את הסופגניות המוכנות עוד כשעה.
  • מחממים שמן עמוק בסיר. בודקים אם השמן חם עם ידית של כף מעץ. שמים את הידית בסיר ואם יש בועות מסביב לכף סימן שהשמן מוכן. שמים סופגניה בתוך השמן עם הנייר ומטגנים. אחרי מספר דקות הופכים, ומטגנים עד שהסופגניה משחימה. בעת הטיגון נוצר הקו הלבן שמפריד את הסופגניה, זה מושלם!
    לאחר הטיגון מעבירים לקערה עם נייר סופג.
  • מכינים גאנש שוקולד:
  • שמים בסיר שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומחכים כעשר דקות. מערבבים עד לקבלת עיסה כהה, שמים במקרר לארבע שעות.
  • מוציאים מהמקרר את הגאנש, חצי מהכמות מקציפים דקה או שתיים עד שהעיסה מסמיכה, בחצי השני נשתמש לקישוט מעל.
  • שמים כמה שניות במיקרו, הבלילה חוזרת למצב נוזלי ואפשר להזליף על הסופגניה.
  • שחיתות שוקולד הכי טעימה שיש
  • !חג שמח אהובות ואהובים!
Keyword סופגניות