Go Back Email Link
מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

סוויט דולי
עוגיות פריכות וקלות להכנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום - דמררה
  • 1 ביצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 150 גרם שקדים/חמוציות/אגוזי לוז-כמות כוללת והשקדים והאגוזים לא קלויים.

Instructions
 

  • שמים במיקסר החמאה, הסוכר, וניל ומערבלים.
  • מוסיפים הביצה ומערבלים עוד כחמש דקות.
  • מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבלים.
  • מערבבים את הפירות היבשים עם הקמח ומוסיפים לתערובת.
  • מערבלים במיקסר סיבוב אחד או שניים לא יותר.
  • מוציאים את העיסה מהמיקסר ויוצרים ממנה בצק אחיד.
  • חוצים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים ויוצרים רולדות.
  • מגלגלים לרולדה ארוכה.
  • אפשר להפוך את הרולדה למרובעת אם לוחצים אותה מכל הצדדים.
  • אתם תחליטו על הצורה האהובה עליכם.
  • את הרולדות עוטפים בנילון נצמד ולמקרר לחצי שעה עד שעה.
  • מוציאים קפוא ועם סכין חד פורסים לפרוסות דקות.
  • מסדרים על נייר אפיה את הפרוסות אחת אחרי השניה.
  • בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגיות ואופים כ-15 דקות.
  • אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם קצת יותר קרנצ'יות אפשר טיפה יותר.
  • לאחר שנאפו, מקררים, מעבירים לקופסה ויש לכם עוגיות אש לחג!
Keyword מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים