Go Back Email Link
מתכון לפיתות ביתיות בתנור

מתכון לפיתות בייתיות בתנור

סוויט דולי
איך מכינים פיתות בתנור טעימות ורכות
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 50 גרם נטורינה

Instructions
 

  • שמים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים הכל ביחד
  • מכינים במיקסר עם וו לישה
  • מפעילים את המיקסר, מוסיפים את הנטורינה ומוסיפים את המים
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק מוכן
  • מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה
  • מוציאים מההתפחה, לשים מעט את הבצק וחותכים ל10-12 חתיכות
  • מכינים כדורי בצק, מגלגלים אותם בתוך כף היד ליצירת כדור
  • לאחר שיצרנו כדורים, מכסים במגבת מטבח לכחצי שעה
  • לאחר חצי שעה, מרדדים כל בצק לפיתה עגולה
  • לא לרדד דק מדי שעדיין הפיתה תהייה עבה
  • את כל הפיתות מכינים,שומרים את כל הפיתות מתחת למגבת מטבח נותנים להן לנוח כחצי שעה
  • מחממים תנור ל - 250 מעלות
  • מניחים נייר אפייה על התבנית וכאשר התנור חם מאד מכניסים את הפיתות לתבנית
  • אופים כ3 עד 4 דקות והפיתות תופחות להן בהנאה
  • מוציאים את הפיתות,מעבירים לתבנית ומכסים במגבת מטבח
  • ככה מכינים את כל הפיתות
  • מסיבוב לסיבוב, תנו לתנור להתחמם ורק אז להכניס שוב את הפיתות
  • אחרי שהפיתות מוכנות, ניתן לחלק לשקיות ולהקפיא
  • הן פשוט נהדרות!
Keyword מתכון לפיתות ביתיות בתנור