Go Back Email Link
מתכון לקובה של פסח

מתכון לקובה של פסח

סוויט דולי
מתכון לקובה של פסח טעים אש!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 תפוחי אדמה מבושלים
  • 2 כוסות קמח מצה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

מתכון נוסף –השנה נשארה לי בשקית רק כוס פרורי קמח מצה וניסיתי מתכון חדש שגם הקובה יצאו מעולים!

  • 5 תפוחי אדמה
  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • חצי כפית מלח

למילוי הבשר

  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
  • שמים בקערה את תפוחי האדמה המעוכים, קמח מצות, ביצים, שמן ומתחילים ליצור בצק.
  • מוסיפים את המים עד שהבצק נעשה רך וממשיכים ללוש
  • כשהבצק נעשה עיסה אחידה שמים בצד
  • מטגנים בצל במחבת עד שנעשה שחום
  • מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר עד שכל הבשר משנה צבעו
  • מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, מי שאוהב כמון ומערבבים עד שהבשר מוכן.
  • מכינים כעשרים וחמש כדורי בצק
  • משטחים את הבצק על כף היד וממלאים בבשר וסוגרים
  • שמים בקופסה סגורה את הקובה הנהדרים ומקפיאים
  • אפשר גם לטגן במקום
  • לפני ההגשה- מחממים סיר עם שמן עמוק שיהיה רותח ומכניסים את הקובה הקפואים ישר לשמן
  • אחרי חמש דקות מנמיכים את האש ומטגנים את הקובה מכל הצדדים עד שמשחים
  • הבצק רך והקובה טעים! בתיאבון!
Keyword מתכון לקובה של פסח