Go Back Email Link
מתכון לקיש בטטה וגבינות

מתכון לקיש בטטה וגבינות

סוויט דולי
מתכון לקיש בטטה וגבינות קיש קלאסי לחג
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לשבועות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

בצק פריך

  • 1 כוס קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים

מלית

  • 3 כוסות קוביות בטטה
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

בצק פריך

  • במעבד מזון יש לשים הקמח והמלח ולערבב.
  • להוסיף החמאה ולהפעיל בשניים שלושה פולסים
  • להוסיף ביצה ומים ולהפעיל עוד פעמיים
  • הבצק מוכן .מוציאים, מעבירים לניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור לחצי שעה.
  • אחרי חצי שעה מרדדים בין שני ניירות אפייה ומעבירים לתבנית הקיש
  • שומרים את התבנית עם בצק הקיש במקרר עד שמכינים את הבלילה

הכנת המילוי

  • חותכים את הבטטה לקוביות. לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים ואופים כחצי שעה עד שהקוביות רכות. ניתן להכין גם בנינג'ה. לאפות בתכנית אפייה כחצי שעה.
  • מוציאים ומקררים את הקוביות בינתיים מכינים את המלית
  • בקערה מערבבים את השמנת עם הביצים לבלילה אחידה
  • מוסיפים את הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים מוסיפים את קוביות הבטטה לתערובת ומערבבים הכל ביחד
  • מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים על הבצק את הבלילה, מחליקים עם כף אפייה את הבלילה בתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הקיש ואופים כארבעים דקות. בתיאבון!
Keyword מתכון לקיש בטטה וגבינות