Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
מתכון לקיש בטטה וגבינות
סוויט דולי
מתכון לקיש בטטה וגבינות קיש קלאסי לחג
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
40
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
10
minutes
mins
Course
מתכונים לשבועות
Cuisine
מטבח ישראלי
Ingredients
בצק פריך
1
כוס
קמח
100
גרם
חמאה
1
ביצה
2
כפות
מים קרים
מלית
3
כוסות
קוביות בטטה
250
מל
שמנת מתוקה
2
ביצים
100
גרם
גבינה מלוחה מפוררת
100
גרם
גבינה צהובה
חצי
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור
Instructions
בצק פריך
במעבד מזון יש לשים הקמח והמלח ולערבב.
להוסיף החמאה ולהפעיל בשניים שלושה פולסים
להוסיף ביצה ומים ולהפעיל עוד פעמיים
הבצק מוכן .מוציאים, מעבירים לניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור לחצי שעה.
אחרי חצי שעה מרדדים בין שני ניירות אפייה ומעבירים לתבנית הקיש
שומרים את התבנית עם בצק הקיש במקרר עד שמכינים את הבלילה
הכנת המילוי
חותכים את הבטטה לקוביות. לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים ואופים כחצי שעה עד שהקוביות רכות. ניתן להכין גם בנינג'ה. לאפות בתכנית אפייה כחצי שעה.
מוציאים ומקררים את הקוביות בינתיים מכינים את המלית
בקערה מערבבים את השמנת עם הביצים לבלילה אחידה
מוסיפים את הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים מוסיפים את קוביות הבטטה לתערובת ומערבבים הכל ביחד
מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים על הבצק את הבלילה, מחליקים עם כף אפייה את הבלילה בתבנית
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הקיש ואופים כארבעים דקות. בתיאבון!
Keyword
מתכון לקיש בטטה וגבינות