Go Back Email Link
מתכון לנאן לחם הודי על מחבת

נאן לחם הודי על מחבת

סוויט דולי
נאן לחם הודי על מחבת רך טעים ונהדר
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח אסייתי

Ingredients
  

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים פושרים

תיבול הנאן

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוש
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה/כוסברה קצוצה

Instructions
 

  • שמים בקערת מיקסר את הקמח
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים
  • מוסיפים את המלח ומערבבים
  • מוסיפים את השמרים ומערבבים
  • מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים המים לאט לאט
  • אחרי מספר דקות מוסיפים את השמן ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • עד שהבצק נתלה על הוו לישה
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר, משמנים תבנית ושמים את הבצק להתפחה
  • מתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק תופח
  • מוציאים את הבצק ולשים את הבצק עד להוצאת האוויר
  • חותכים לעשרה כדורים בערך
  • מכסים את הכדורים במגבת ומתפיחים עוד עשרים דקות
  • מכינים קערת שמן זית מעורבבת עם שום טחון, פטרוזיליה ומלח
  • מחממים מחבת שיהיה חם אין צורך לשמן
  • מרדדים כדור בצק למשטח ישר
  • מעבירים את הבצק למחבת כשהוא חם
  • נותנים לבצק לנוח על המחבת ורואים איך הבועות מתחילות לתפוח בתוך הבצק
  • כשהבועות מתחילות לצוץ מורחים את הנאן עם השמן זית והתבלינים
  • אחרי מספר דקות הופכים את הנאן לצד השני וממשיכים לטגן על המחבת
  • כשהוא חום, מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן ככה את כל הנאן שלנו
  • הנאן טעים מאד באותו היום. אשפר כמובן גם להקפיא. בתיאבון
Keyword נאן לחם הודי על מחבת