Go Back Email Link
סוכריות פילו במילוי גבינה מתוקה

סוכריות פילו במילוי גבינה מתוקה

סוויט דולי
סוכריות פילו במילוי גבינה מתוקה קריספיות וממכרות
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לשבועות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילו של שימרית
  • 500 גרם גבינת טוברוג או כנען
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 1 כוס צימוקים בהירים
  • 2 כפות סירופ סוכר
  • אבקת סוכר לפיזור מעל

סירופ סוכר

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 טיפות מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • מערבבים את הגבינה עם הסוכר והצימוקים לבלילה אחידה
  • פותחים כל דף פילו ומקפלים באמצע בצורת מניפה משאירים חלק למעלה וחלק למטה ישר
  • מניחים באמצע הקיפול ארבע כפיות מהמילוי
  • מכסים עם הדף התחתון, מכסים עם הדף העליון ומרססים בשמן או מורחים חמאה על הדף
  • חותכים את הבצק ל-4 חתיכות כשבאמצע המילוי של הגבינה
  • כל חתיכה, הופכים, כדי שהקיפול יהיה למעלה ומקווצצים את הפינות לצורת סוכריה
  • ככה מכינים את כל הסוכריות
  • מסדרים בתבנית אפייה אחד ליד השני
  • מורחים על הסוכריות חמאה או מרססים בספרי שמן
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כעשרים דקות עד שהסוכריות משחימות
  • כשהן יוצאות מהתנור מורחים בעדינות סירופ סוכר או בוזקים אבקת סוכר

הכנת סירופ סוכר

  • שמים בסיר קטן את כל המצרכים ומערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים עוד כחמש דקות על אש נמוכה. יש לקרר את הסירופ לפני המריחה.
  • הן נפלאות! חג שמח ובתיאבון.
Keyword סוכריות פילו במילוי גבינה מתוקה