Go Back Email Link
סלמון ותרד עטופים בעלי פילו

סלמון ותרד בעלי פילו

סוויט דולי
סלמון ותרד בעלי פילו המנה הראשונה המושלמת לראש השנה
Prep Time 40 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 53 minutes
Course מתכונים לראש השנה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילת עלי פילו של שימרית
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 800 גרם תרד
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 10-12 נתחי קוביות סלמון
  • רבע כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש

Instructions
 

הכנת התרד

  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומאדים לגוון שקוף
  • קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומאדים
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים עד שהתרד מתאדה, מורידים מהאש

הכנת הסלמון

  • מורידים את העור מהסלמון, חותכים לפסים ואחרי זה לריבועים, מייבשים את הסלמון עם נייר סופג
  • יוצקים שמן לקערית, מוסיפים מלח, פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום ומערבבים לבלילה אחידה
  • שמים את נתחי הסלמון בקערית ומצפים את הסלמון בתערובת התבלינים מכל הצדדים
  • אפשר ליבש את הסלמון ולהכניס לקערית כל פעם שניים או שלושה נתחים ולמרוח אותם היטב בבלילה

הכנת המאפה

  • משתמשים בשני דפים של עלי פילו.
  • דף ראשון מורחים בשמן, מניחים עליו דף נוסף ומגלגלים באמצע לצורת שבלול
  • על השבלול באמצע שמים כף תרד, סלמון מתובל בתבלינים ומתחילים לעטוף את הדף עם העלים מסביב
  • אחרי שעטפנו, מגלגלים מכל הצדדים והופכים. טא-דם! יש לנו יופי של מאפה
  • אם משתמשים רק בדף אחד של פילו - מגלגלים, מניחים כף תרד, חתיכת סלמון ושוב עוטפים את הדג
  • מניחים את כל מאפי הפילו עם הסלמון בתבנית ומורחים בשמן
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כ- 15 דקות עד שהפילו משחים
  • מוציאים ואפשר להגיש.
  • אפשר להכין מראש, לאפות חצי אפייה ולהקפיא. ביום ההגשה, אופים עוד כעשר דקות ומגישים חם. חג שמח ובתיאבון.
Keyword סלמון ותרד בעלי פילו