קוצצים את הפטרוזיליה קצוץ קצוץ
קוצצים מחצית מכמות התרד דק דק ומוסיפים לפטרוזיליה
מוסיפים שיני שום פרוסות, מלח, פלפל שחור, ואורגנו ומערבבים
מתיזים תרסיס שמן פעם על התערובת ומערבבים
מוסיפים 2 כפות מיץ לימון סחוט ומערבבים הכל ביחד ומניחים בצד, זה עבור ציפוי הדגים
מתיזים תרסיס שמן על תבנית אפייה
את החצי השני של התרד לא קוצצים אבל מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מערבבים, מוסיפים מלח, כפית בזליקום יבש, מתיזים תרסיס שמן ומערבבים
את התערובת מפזרים מסביב לתבנית, באמצע נניח את הדגים
על פילה הסלמון מתיזים תרסיס שמן פאם וכל דג סלמון טובלים בתערובת עשבי התיבול עם התרד
מצפים את הסלמון היטב מלמעלה ומניחים בתבנית
ככה מכינים את כל הדגים ושמים בתבנית
מפזרים מעל פרוסות שקדים מולבנות ומתיזים על הכל תרסיס שמן פאם
לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים את התבנית עם הדגים, לא מכסים
אופים כרבע שעה, בודקים ואם הדגים עדיין לא מוכנים עוד חמש דקות ולא יותר.
מנה ראשונה מלאה בטעמים נפלאה לערב החג. בתיאבון!