עוגת גבינה ריקוטה אפויה
סוויט דולי
עוגת גבינה ריקוטה אפויה שכל ביס ממנה מזכיר חופשה בסיציליה
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי
תחתית
- 100 גרם ביסקוויטים
- 50 גרם חמאה
מלית
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 500 גרם גבינת ריקוטה 5%
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כפית גרידת לימון
- חצי כוס קמח
טוחנים את הביסקוויטים היטב מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים הכל ביחד
מניחים נייר אפייה על תבנית מעבירים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה ומהדקים את הביסקוויטים לתחתית
בקערת מיקסר שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר הוניל ומקצפים לקצף אוורירי ובהיר
כשהקצף בהיר עוצרים, מוסיפים את הריקוטה, שמנת מתוקה ועוד שני סיבובים במקסר וסוגרים
מוסיפים את הקמח מערבבים בקלות והבלילה מוכנה, יוצקים לתבנית עם תחתית הביסקוויטים
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כשעה
כשהעוגה משחימה, מוציאים, מפזרים אבקת סוכר, ואי אפשר להתאפק טועמים. אני ממליצה לחכות קצת אבל לא מבטיחה שתוכלו לעמוד בזה. אם תשמרו במקרר הטעמים ישתבחו. שבת שלום!
Keyword עוגת גבינה ריקוטה אפויה