מקציפים את החלבונים לקצף יציב הטריק מקציפים כחמש דקות ולא נוגעים עד שיש קצף בהיר
מוסיפים את הסוכר לאט לאט
בסוף מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים בעדינות
מכינים רק תחתית של תבנית קפיצים מס 24 ועליה נייר אפיה לעוגות.
למרוח הקצף בקוטר קטן ב-2 ס"מ משולי הבסיס
חום בינוני שעה עד שעה ורבע עד שזה יבש
אני אפיתי בחום של 100 מעלות כמעט שלוש שעות כי רציתיאת המרנג ממש קשה
בינתיים מכינים את המוס
ממיסים את הג'לטין במים רותחים.
שמים בצד לכמה דקות כדי שיתקרר מעט. הנוזל נהפך לשקוף.
להקציף 4 חלבונים עם 4 כפות סוכר, אחרי שהקצף חזק תפוח ובהיר, להוציא מהקערה ולהניח בצד
לא ניקיתי הקערה ועברתי לחלמונים
להקציף 4 חלמונים עם 4 כפות סוכר
אחרי שהקצף תפוח ובהיר להוסיף למיקסר את כוס הג'לטין
מיץ הלימון וגרד הלימון ובמהירות איטית עוד שני סיבובים במיקסר.
את העיסה הצהובה העברתי לקערית אחרת. יש לנו עכשיו שתי בלילות שונות.
להקציף במיקסר שמנת מתוקהעם שקית סוכר וניל לקצף יציב.
ועכשיו מערבבים הכל ביחד
לקערת המיקסר עם הקצפת מוסיפים את החלבונים, מקפלים בעדינות בשניים-שלושה סיבובים
מוסיפים את קערת החלמונים עם הג'לטין וממשיכים לקפל בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד
העיסה די נוזלית אין פחד. אחרי לילה במקרר העוגה מתייצבת.
"שופכים לתבנית עם בסיס הבאזה, מפזרים על העוגה 50ג' קוקוס זה לא רק קישוט זה מרכיב חגיגי לטעם מדביקים ניילון ותוקעים לחצי יוםמקרר שיצטנן יסודי או שעתיים פריזר." כה אמרה אודטה
אני לא פיזרתי קוקוס אבל בהחלט תקעתי למקרר לילה שלם. לקישוט השתמשתי בפרחי קצפת עם גרד קל של קליפת לימון.
אחרי לילה במקרר יש לכם עוגה חלום!